Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers NK 65cc Hoeve
 

 


Opnieuw winst voor Kay Karssemakers op het NK 65cc in Hoeve

Kay Karssemakers uit Boxtel heeft afgelopen weekend de twaalfde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen in St- Isidorushoeve weten te winnen. De rijder uit Boxtel kwam na een sterk gereden eerste manche als tweede over de finish. De tweede manche zette hij naar zijn hand, won en pakte zo opnieuw de dagzege in het NK.

Op zaterdag ging Kay van start bij de MON in Meijel waar hij beide manches won. Zondags ging het NK verder op het circuit van St- Isidorushoeve. Kay trainde op zich prima en nam de snelste tijd in handen. Zijn tijd was zo'n seconde sneller als de tweede man.

Toen het starthek voor de eerste manche naar beneden klapte reageerde Kay niet helemaal goed. Echter hielt Kay z'n motor lang aan waardoor hij alsnog als tweede rijder door de eerste bocht ging. Gelijk nam hij de koppositie over en wist met een kleine voorsprong van zo'n 1,5sec de eerste ronde door te komen. Gedurende begin fase van de wedstrijd bleef de tweede man hem sterk volgen en Kay kon met geen mogelijkheid wegrijden. Met nog vier ronden te rijden had Kay nog altijd de leiding in handen maar nog steeds zat de tweede man kort achter hem. Echter kwam Kay ten val en verloor hierdoor de leiding en werd terug verwezen naar een tweede plaats. De achterstand op de kopman was nu zo'n vier seconde. Kay zette alles op alles en kwam met ingang van de laatste ronde in het achterwiel van de leider door. Helaas kwam hij in de laatste ronde opnieuw ten val waardoor hij de aansluiting met de kopman verloor maar alsnog op een hele nette tweede plaats over de finish kwam.

Met de start van de tweede manche was zijn reactie duidelijk beter en Kay door als eerste door de bocht. Hij deed wat hem verteld was en reed gelijk weg van de concurrentie. In de eerste vier ronden van de wedstrijd wist hij al zo'n voorsprong van 12sec op de bouwen en reed vervolgens de wedstrijd sterk uit. Nam geen risico's en won de tweede manche.

Met een tweede plaats in de eerste manche en de winst in de tweede manche, wint Kay zijn zevende NK wedstrijd van het seizoen. Met dertien mancheoverwinningen en 86punten voorsprong op de tweede man in het Kampioenschap gaan we aankomende zaterdag van start in Alphen voor de volgende NK wedstrijd!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


21-09-2014
 
 
Kay karssemakers
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)