Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers op koers voor de Nederlandse titel!
 

 

Kay Karssemakers na Alphen op koers voor de Nederlandse titel!

De 10-Jarige Kay Karssemakers heeft afgelopen zaterdag 27 september tijdens de dertiende wedstrijd om het Nederlands kampioenschap 65cc grote wielen een tweede plaats weten te behalen. In de eerste manche moest hij zich na een valpartij in de eerste ronde opwerken wat uiteindelijk een vierde plaats opleverde. In de tweede manche werkte hij een gecontroleerde manche af en kwam als tweede over de finish wat hem een tweede plaats in het dag klassement opleverde.

In de training reed Kay niet helemaal soepel. Hij kwam niet lekker in z’n ritme en kon hierdoor geen tijd neer zetten wat we van hem gewend waren, met een derde tijd keerde hij terug naar het rennerskwartier.

Toen het starthek van de eerste manche naar beneden klapte, kwam Kay niet goed weg aan het starthek maar doordat hij z’n motor lang aanhield kwam hij toch nog als tweede rijder door de eerste bocht. Gelijk nam hij in de tweede bocht de leiding over en voerde het veld gedurende eerste ronde aan. Met doorkomst van de eerste ronde kwam Kay echter ten val en verloor hij mee redelijk wat plaatsen. Op een negende plaats kon hij de wedstrijd hervatte en moest een inhaalrace starten op een circuit waar het erg moeilijk was om in te halen. Kay wist nog naar voren te komen tot aan een vierde plaats en hielt hiermee de schade beperkt.

In de tweede manche was de reactie aan het starthek opnieuw niet super, maar ook ditmaal dook hij weer als tweede rijder door de eerste bocht. Gedurende eerste drie ronde kon hij de kopman redelijk volgen maar doordat Kay in de vierde ronde een klein foutje maakte was de aansluiting weg en waren de derde, vierde en vijfde man kort aan het achterwiel van Kay gekomen. In het restende deel van de wedstrijd nam Kay niet te veel risico’s en kwam met druk van drie rijders achter hem als tweede over de finish.

Met een vierde en tweede plaats in de manches werd Kay tweede in het dag klassement. Zelf niet helemaal tevreden, maar toch weer heel wat punten binnen gehaald! Na vandaag is hij toch weer 6 punten uitgelopen in het kampioenschap waar hij nu met 92 punten voorsprong aan de leiding staat. A.s. zondag staat de voorlaatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Veendam. En wat voor een.. Kay kan daar voor de derde keer de titel binnen halen wanneer hij minimaal twee keer een twintigste plaats behaalt in de manches.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


27-09-2014
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)