Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

NK 65cc in Heerde
 

 

Kay Karssemakers tweede op het NK 65cc in Heerde

Laurense Motors rijder Kay Karssemakers is in de vierde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen in Heerde op een tweede plaats geëindigd. De rijder uit Boxtel kwam in de eerste manche ondanks dat de motor niet optimaal was als derde over de finish. In de tweede manche kwam de No-Fear Energy Drink gesponsorde rijder na een slechte start teruggereden na een tweede plaats en verzekerde zich hiermee met een tweede plaats in het dag klassement.

Na dat Kay afgelopen zaterdag op het NK in Arkel niet op zijn kunnen had gepresteerd ging hij extra gedreven naar Heerde. In de training kon Kay toch niet in zijn ritme komen en het lukte hem niet om een snelle ronde tijd neer te zetten waardoor hij pas op een achtste tijd uitkwam.

Gebrand op een goed resultaat begaf Kay zich in de fuik voor de eerste manche. Toen het starthek naar beneden klapte, reageerde Kay enorm snel en dit resulteerde een mooie kopstart. Even hielt de kleine rijder uit Boxtel de koppositie in handen maar werd twee ronden later toch terug verwezen naar een derde positie. De motor was duidelijk niet optimaal, Kay zette knap door en was in het restende deel van de wedstrijd stevig in gevecht om de derde plaats, uiteindelijk wist Kay z’n hoofd koel te houden en werd op een keurige derde plaats afgevlagd.

Voor de tweede manche kleine aanpassingen aan de motor gedaan en met goede moed begon Kay aan de tweede manche. Ditmaal zat hij er totaal niet bij toen het starthek naar beneden klapte en begon pas als eenentwintigste rijder aan de wedstrijd. Enorm snel wist Kay ongelofelijk veel plaatsen winst te boeken in de eerste ronde en kwam dan ook de eerste ronde op een tweede plaats door. Vervolgens werkte Kay een prima manche af, reed constant en kwam op een tevreden tweede plaats over de finish!

Met een derde plaats in de eerste manche en een tweede plaats in de tweede manche, werd Kay knap tweede in het dag klassement. Na een tegenvallende wedstrijd in Arkel, keerde we met vandaag een tweede plaats overal tevreden huiswaarts. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is de Laurense Motors rijder terug te vinden op een derde plaats. A.s. Zondag gaat het kampioenschap verder op het circuit van Borculo

 

Auteur Karssemakers
Meer motorcross nieuws >>>>


06-04-2014
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)