Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Supercross in Schijndel
 

 

Kay Karssemakers Wint de Supercross in Schijndel

Kay Karssemakers van het Beursfoon Rockstar KTM team heeft afgelopen weekend de 31e Supercross van Schijndel in de klasse 65cc grote wielen weten te winnen. Er werden vijf manches over twee dagen verreden waarvan de Boxtelaar er vier wist te winnen, één manche wist Kay als tweede over de finish te komen waarmee hij totaal winnaar werd.

Zondags begon de dag met een training. De baan was erg mooi aangelegd en vol goede moed begon Kay met het verkennen van het circuit. De 65cc grote wielen reed dit weekend samen met de 85cc kleine wielen, wel werden ze apart geklasseerd. Kay zat gelijk goed op de motor en reed verschillende snelle rondetijden. Vrij snel had hij de snelste tijd in handen maar wist daarin tegen ook iedere ronde zijn tijd te verbeteren. Met de snelste rondetijd die zo'n seconde sneller was als de tijd van de tweede man sloot hij de tijdtraining tevreden af.

Het starthek van de eerste manche viel en Kay z'n reactie was goed, en met een kopstart begon Kay gelijk als leider in de wedstrijd. Kay wist gelijk in de eerste ronde al een voorsprong op de bouwen en reed erg strak rond op het circuit van Schijndel. Hij probeerde de juiste lijnen te vinden om telkens net wat meer te springen dan andere rijders, dit lukte prima en zijn voorsprong werd na mate de wedstrijd vergroot naar zo'n 10 seconde. Kay won de eerste manche en keerde tevreden terug.

Ook in de tweede manche nam Kay de kopstart en nam gelijk een kleine afstand van zijn achtervolgers. Echter bleef de Hongaarse rijder, tevens een concurrent in het EK 65cc, Kay op een kleine afstand volgen. Na een aantal ronde kwam Kay steeds beter in z'n ritme en liep Kay weg bij de Hongaar Adam Zsolt Kovacs. Kay sprong de grote tafel bult, bouwde een veilige voorsprong op en won zo ook de tweede manche.

De laatste manche van vandaag werd verreden. Kay zat er redelijk goed bij met de start en begon als derde rijder aan de wedstrijd. In de eerste ronde wist hij de tweede plaats overnemen en ging op jacht naar de kopman. Deze was in de eerste ronde al zo'n vijf seconde weggelopen. Kay zette een tandje bij en wist binnen één ronde het gat naar de kopman dicht te rijden. Er ontstond een enorm mooi gevecht om de leiding en beide rijders gingen er helemaal voor. Kay probeerde van alles, zette iedere ronde opnieuw de aanval in, maar kon niet voorbij de Hongaar Adam Zsolt Kovacs komen. Dan die allerlaatste ronde.. Beide rijders kwamen uit de andere hal en Kay zat letterlijk in het achterwiel van de leider. Terwijl de leider de buitenbocht naar de grote tafelbult nam stak Kay binnendoor. Echter raakte beide rijders elkaar en kwamen ten val. Kay lag ongunstig doordat de motor schuin op de tafelbult lag tegen de richting van de baan in. Enorm snel zaten beide rijders toch weer op de motor en op het laatste stuk van de baan ging de strijd verder. Het publiek ging los en Kay kwam op een tweede plaats over de finish, in het achterwiel van de winnaar. Wat een enorm prachtige strijd en super knap gereden!

Op maandag werden de laatste twee manches verreden, en dit kon gezien de derde manche op zondag nog wel eens erg spannend gaan worden. In de tijdtraining liet Kay toch weer enorm goede dingen zien en was zo'n drie seconde sneller dan de tweede man. Hiermee verzekerde hij zich opnieuw van een goede startplaats!

Het starthek van de vierde manche klapte naar beneden en Kay zat er niet goed bij. Op het wasbord maakte hij een klein foutje waardoor hij verschillende plaatsen verloor en pas als zevende rijder aan de wedstrijd begon. Gelijk werd de aanval op de rijders voor hem ingezet en met de doorkomst van de eerste ronde reed Kay in tweede positie. Ook nu was de kopman de Hongaar Adam Zsolt Kovacs, Kay moest ook dit keer zo'n gat van vijf seconde dichtrijden, dit wist hij binnen één ronde te doen en zat dus ook nu in het achterwiel van de Hongaar. Net als de laatste manche gister vlogen beide rijders over de baan en maakte er opnieuw een enorme strijd van. Drie ronden voor het einde van de wedstrijd wist Kay buitenom het wasbord de leiding over te nemen en wist uiteindelijk de manche met een enorme voorsprong te winnen doordat de Hongaar ten val kwam.

De vijfde en laatste manche van het weekend. Kay zat er redelijk goed bij met de start en begon op een tweede plaats. Echter kwam hij in de andere hal ten val en het duurde enorm lang voordat hij zijn weg kon vervolgen. Als laatste kon hij de manche hervatten en moest nu dus een inhaalrace starten. Kay ging er eens goed voor zitten en kwam enorm snel terug naar voren gereden. In de laatste ronde zat hij zelfs in het wiel van de tweede manche, echter was de wedstrijd te kort om een aanval in te zetten en Kay werd op een derde plaats afgevlagd. Wel was dit een eerste plaats in de 65cc klasse.

Met vier manche overwinningen en één tweede plaats Wint Kay de 31e editie van de Supercross van Schijndel in de klasse 65cc grote wielen. Kay heeft enorm goede dingen laten zien, wat een strijd, vechtlust, en wat een publiek!! Super gaaf!! Ook werd Kay dit weekend samen met Kay de Wolf gehuldigd voor het behaalde Nederlands Kampioenschap, top!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


29-12-2014
 
 
Kay Karssemakers supercross Schijndel
 
 
 
Bekijk de video >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)