Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers wint NK 65cc Borculo
 

 

Kay Karssemakers wint NK 65cc Borculo

Kay Karssemakers uit Boxtel heeft zondag 13 april het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen in Borculo weten te winnen. In de eerste manche zat hij er gelijk goed bij na de start en wist halverwege de wedstrijd door te stoten naar de koppositie en gaf deze niet meer uit handen. Kay kwam in de tweede manche opnieuw goed weg en wist na een constante wedstrijd op een tweede plaats over de finish te komen en verzekerde zich hiermee van de dagzege.

Het circuit van Borculo lag er goed bij en het was al snel te zien dat Kay zich goed voelde op het circuit. De snelheid zat er goed in en dat resulteerde in de tijdtraining een tweede tijd. Hiermee kon hij voor beide manches een goede startplaats kiezen.
Het starthek van de eerste manche klapte naar beneden en de negenjarige zat er in de eerste bocht gelik goed bij. Op een tweede plaats begon de Laurense Motors rijder aan de wedstrijd. De kopman liep in het begin van de wedstrijd iets weg, hier nam Kay geen genoegen mee en kwam na een aantal ronden steeds beter in z’n ritme en wist iedere ronde wat goed te maken op de kopman. Halverwege de wedstrijd nam de No-Fear Energy Drink rijder de koppositie over en gaf de eerste plaats in het restende deel van de wedstrijd niet meer uit handen.

In de tweede manche zat Kay er opnieuw goed bij met de start en nam gelijk de koppositie. Als leider in de wedstrijd was hij stevig in gevecht met Allar Pent. Deze was net iets te sterk voor Kay in de tweede manche en verwees Kay terug naar een tweede positie. De negenjarige rijder wist de wedstrijd constant en slim uit te rijden en kwam op een tweede plaats over de finish. Hiermee verzekerde hij zich van de dagzege!

Met een eerste plaats in de eerste manche, en een tweede plaats in de tweede manche, Won Kay het dag klassement in Borculo. Tevreden sluiten we het weekend af met op zaterdag de dubbele winst in Den Hout, en zondags z’n eerste NK winst in de 65cc gr. Wielen! De komende week gaat Kay zich klaarmaken voor de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc in Denemarken

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


13-04-2014
 
 
Kay Karssemakers wint NK 65cc Borculo
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)