Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers NK 65cc in Winterswijk
 

 

Kay Karssemakers wint opnieuw het NK 65cc in Winterswijk

Kay Karssemakers uit Boxtel heeft zondag 6 juli beide manches om het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen in Winterswijk weten te winnen. In beide manches nam hij gelijk na de start de leiding in handen en reed met snelle rondetijden weg bij zijn achtervolgers. Kay Won beide manches en vergroot zijn voorsprong in het kampioenschap.

Twee weken geleden stond Kay achter het starthek tijdens de voorlaatste kwalificatie wedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc in Tsjechië. Tijdens deze wedstrijd wist hij twee constante manches te rijden en bevestigde hiermee zijn plaats voor de finale in het Finse Hyvinkaa op 12/13 Juli.

Na dat Kay zaterdag overtuigend beide manches bij de MON in Horst wist te winnen werd er doorgereden naar Winterswijk. Vol vertrouwen begon Kay zondag morgen aan de training, vorig jaar wist hij hier namelijk ook al beide manches te winnen in de 65cc klasse met kleine wielen. In de training was het ook duidelijk te zien dat Kay zich thuis voelde op het technische circuit van Winterswijk. Kay reed een aantal snelle ronde tijden en nam de snelste tijd in handen waarmee hij zichzelf verzekerde van een goede startplaats in beide manches.

In de eerste manche reageerde Kay goed toen het starthek naar beneden klapte en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. Gelijk ging hij in de aanval op de kopman en slechts twee bochten verder nam hij de leiding in handen. Kay reed gelijk weg bij zijn achtervolgers en reed een dijk van een wedstrijd. Geconcentreerd en enorm strak reed hij constant snelle ronde tijden en had inmiddels meer dan een halve minuut voorsprong op de tweede man.  Kay Won de manche en keerde dik tevreden terug naar het rennerskwartier.

In de tweede manche pakte Kay opnieuw een goede start, wachtte niet en nam ook deze keer gelijk de leiding over, liep opnieuw weg van de concurrentie en reed gewoon weer een enorm strakke wedstrijd. Met een voorsprong van zo’n vijfentwintig seconde ging Kay de laatste twee ronden in, echter kwam hij ten val en zo doende werd zijn opgebouwde voorsprong verkleind naar zo’n tien seconde. Kay bleef aan de leiding en wist ook deze manche met een veilige voorsprong winnend af te sluiten.

Met een dubbele mancheoverwinning Won Kay het dag klassement in Winterswijk. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen vergroot hij zijn voorsprong naar 43 punten op de tweede man. Aankomende week zullen we terug keren op de 65cc kleine wielen ter voorbereiding op het weekend, dan zal Kay achter het starthek staan tijdens de finale om het Europees Kampioenschap 65cc in het Finse Hyvinkaa.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


06-07-2014
 
 
Kay Karssemakers NK 65cc in Winterswijk
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)