Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

NK Oirschot
 

 

Kay Karssemakers boekt manchezege op het NK 65cc in Oirschot

Kay Karssemakers uit Boxtel heeft zondag een manchezege weten te pakken in de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen in Oirschot. In de eerste manche kwam hij na twee valpartijen naar een zesde positie. In de tweede manche nam de slechts 9-jarige Laurense Motors rijder gelijk de koppositie in handen en na een enorme strijd, Won hij de manche met een kleine voorsprong op de tweede man.
De eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Jeugd ging van start in Oirschot. Kay z'n thuisbaan maar toch was hij licht gespannen voor vandaag. Gelukkig waren er vele supporters naar deze thuiswedstrijd gekomen om Kay extra aan te moedigen. In de training ging het rijden lekker en hij wist hierin de snelste tijd op de klokken te zetten. Toch wat gespannen en enorm gedreven begaf hij zich voor de start van de eerste manche, hij goed weg aan het starthek en ging als eerste door de bocht. Gedurende eerste ronde maakte Kay een foutje en kwam ten val. Verschillende rijders gingen aan hem voorbij en pas rond een twaalfde positie kon hij zijn weg hervatten. Sterk kwam hij naar voren en reed binnen drie ronden op een derde positie. Kay kreeg de tweede man in zicht en liep iedere ronde wat in, maar doordat Kay te gretig was kwam hij opnieuw ten val, verloor opnieuw plaatsen en kwam pas als zesde over de finish. Kay was duidelijk niet tevreden en ging voor revanche in de tweede manche.

 De start van de tweede manche was opnieuw prima, Kay dook als eerste door de bocht en begon zo als leider in de wedstrijd. Dit maal was de kleine rijder duidelijk rustiger als de eerste manche wat een flinke strijd met de tweede man resulteerde. Beide rijders gingen duidelijk voor de winst en beide wisselde verschillende keren van positie. Uiteindelijk trok Kay tot aan het langste eind en kwam met een kleine seconde voorsprong als winnaar over de finish. Met een zesde plaats in de eerste manche en de winst in de tweede manche word hij knap derde in het dag klassement. Na voor Kay een tegenvallende eerste manche waarin hij niet tevreden was, kijkt hij terug op als nog een geslaagde dag door het enorm sterke rijden en de winst van de tweede manche. Enorm gedreven gaan we over twee weken naar Mill, waar het kampioenschap verder gaat.

Auteur Karssemakers
Meer motorcross nieuws >>>>


09-03-2014
 
 
NK Oirschot
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)