Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Stef Karssemakers NK 85cc in Heerde
 

 

Stef Karssemakers legt sterke basis op het NK 85cc in Heerde

Stef Karssemakers uit Boxtel heeft zondag tijdens de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc in Heerde een sterke basis weten te leggen. Stef kwam in de eerste manche na een goede start als zevende over de finish. In de tweede manche kende hij een slechte start en kwam in de wedstrijd ten val, hierdoor kwam hij niet verder als een achttiende positie. In het dag klassement legde hij beslag op een keurige twaalfde plaats.

De eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc werd verreden in Heerde, dit was tevens een kwalificatiewedstrijd voor de ONK wedstrijden dit seizoen. Met de training werd het deelnemersveld van zo'n zestig rijders verdeeld in twee groepen. Stef trainde in de eerste groep en reed gelijk in de eerste ronde een snelle tijd wat goed was voor een achtste tijd in zijn groep.
Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was de reactie van Stef goed waardoor hij een enorm goede start kende en op een derde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Al snel werd hij een aantal plaatsen terug verwezen en kwam de eerste ronde op een zesde plaats door. De Boxtelaar reed enorm sterk en constant waardoor hij ijzersterk op een zesde plaats reed. In de laatste ronde maakte Stef een klein foutje waardoor hij terug verwezen werd naar een zevende positie, hij werd op een keurige zevende plaats afgevlagd.

Rond 14:30 uur stond Stef aan de start voor de tweede manche. Ditmaal kwam hij een stuk minder uit de start maar doordat hij redelijk goed door zetten wist hij nog rond een vijftiende plaats aan de wedstrijd te beginnen. De eerste paar ronden verliepen goed voor de rijder uit Boxtel en met een groepje van zo'n vijf rijders werd er knap gestreden. Helaas kwam Stef in de vierde ronde ten val waardoor hij een aantal plaatsen verloor en pas op een twintigste plaats de wedstrijd hervatte. Na zijn val kwam Stef niet meer in zijn ritme en werd op een achttiende plaats afgevlagd.
Met een zevende plaats in de eerste manche en een achttiende plaats in de tweede manche werd hij knap twaalfde in het dag klassement. Tevreden en voldaan keerde we huiswaarts. Aankomende zondag gaat voor Stef het Nederlands Kampioenschap verder in Oirschot, ook voor Kay zal hier dan eindelijk het NK 65cc beginnen!

Auteur Karssemakers
Meer motorcross nieuws >>>>


02-03-2014
 
 
Stef Karssemakers NK 85cc in Heerde
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)