Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Stef Karssemakers NK Borculo 85cc
 

 

Stef Karssemakers bouwt vertrouwen op in het NK 85cc

Laurense Motors Husqvarna rijder Stef Karssemakers heeft een aantal goede wedstrijden op de 85cc achter de rug. Met als hoogtepunt afgelopen weekend. Zaterdags won hij de MON wedstrijd in Den Hout. Zondags stond hij achter het starthek in Borculo waar hij in beide manches binnen de top 10 wist te finishen. Het rijden gaat steeds beter, en ook het vertrouwen bouwt zich langzaam op!
Door de grote opkomst van zo’n 46 rijders werd er in twee groepen getraind. Van beide groepen gingen de beste vijftien naar de A groep. Stef werd ingedeeld in groep 2, trainde prima en voelde zich goed op de baan. Met een mooie derde tijd sloot hij de training af en verzekerde zich hiermee voor een plaats in de A groep.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was de reactie van Stef net wat te laat waardoor hij er niet goed bij zat in de eerste bocht. Gelijk zette hij de aanval in op een aantal rijders voor hem en wist in de eerste ronde al verschillende plaatsen winst te boeken en op een dertiende plaats door te komen. Gedurende wedstrijd reed Stef een prima wedstrijd, zat lekker op de motor en wist zich sterk naar voren te werken. Ondanks dat hij in de laatste rondjes iets of wat liet liggen kwam hij tevreden als achtste over  de finish.

De start van de tweede manche was ongeveer gelijk aan die van de eerste manche, Stef zat er opnieuw niet super bij maar wist zich in de eerste bocht toch al wat naar voren te rijden waardoor hij rond een plaatsje of vijftien aan de wedstrijd kon beginnen. Gebrand op een goed resultaat werkte de Laurense Motors rijder zich sterk naar voren en kwam opnieuw op een achtste plaats over de finish!
Met in beide manches een achtste plaats, word Stef achtste in het dag klassement. Na een moeizame start in het NK, begint Stef steeds meer te wennen aan de 85cc machine. Het rijden gaat iedere week wat beter en ook het vertrouwen op de motor groeit iedere week! Tevreden over het resultaat van dit weekend, a.s. weekend zal Stef een MON wedstrijd in Cuijk rijden.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


13-04-2014
 
 
Stef Karssemakers NK Borculo 85cc
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)