Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers 2e op het EK 65cc in Slowakije
 

 

Kay Karssemakers 2e op het EK 65cc in Slowakije

Kay Karssemakers van het Beursfoon Rockstar KTM team heeft tijdens de derde kwalificatiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc Noord-West Europa in het Slovaakse Senkvice een tweede plaats weten te behalen. Beide manches zat hij er goed bij met de start en wist op een derde en tweede plaats te finishen. Stef Karssemakers stond aan de start in de klasse 85cc en wist dit weekend op een negentiende plaats af te sluiten.

Vorig weekend stond in het Duitse Lugau, de tweede kwalificatiewedstrijd op het programma. Kay kende op zaterdag een minder goede dag en ook op zondag waren de resultaten niet super. Ondanks dat Kay enorm zijn best deed en goed op de motor zat bracht een slechte start in de eerste manche, plaats vijfentwintig, hem op de finishvlag tot aan een tiende plaats. In de tweede manche kwam hij na een goede start, rijdend op een derde plaats ten val en moest helaas genoegen nemen met een zevende plaats. Met deze resultaten werd hij achtste in het dag klassement. Stef kende een sterk weekend op dit harde en technische circuit. Doordat hij op zaterdag in de kwalificatieheat kreeg te kampen met een lekke achterband moest hij op zondag in beide manches vanuit een tweede startrij starten. In beide manches reed Stef sterk naar voren en kwam op een knappe zeventiende en twaalfde plaats over de finish waarmee hij viertiende werd in het dag klassement.
Afgelopen week werd alles in orde gemaakt om goed aan de start te staan in Senkvice. Donderdag vertrokken Kay en Stef richting Slowakije om daar vervolgens op vrijdagmiddag aan te komen. De baan werd verkend en Kay vastbesloten om revanche te nemen. Dit liet hij op zaterdagochtend gelijk zien door in de vrije training een tweede tijd te noteren. In de pre- kwalificatie wist hij na een aantal constante rondes een vijfde tijd neer te zetten en dat betekende dat hij in de kwalificatierace als vijfde naar het starthek mocht. In de kwalificatierace kende Kay een hele slechte start en begon op een achttiende plaats aan de wedstrijd. Gelijk reed Kay in de eerste rondes met een hoog tempo naar voren om vervolgens in de tweede ronde op een vijfde plaats door te komen. Echter werd er in de derde ronde een klein foutje gemaakt waardoor hij terug verwezen werd naar een negende plaats. In het restende deel van de wedstrijd deed Kay er alles aan om nog zo ver mogelijk naar voren te komen en kwam als zesde binnen. Stef kende een prima zaterdag en reed strak rond op deze mooie harde baan. In beide trainingen stuurde hij z'n Beursfoon-KTM netjes rond en kwam uit op een achttiende en twaalfde tijd. Met een vijftiende plaats in de kwalificatierace verzekerde hij zich voor een goede startplaats in beide manches!

Op zondag begon de dag met een vrije training. De baan was gesproeid en dit betekende dat de baan enorm veel zwaarder was geworden. Dit ligt Kay wel en met een aantal snelle ronde tijden nam hij de snelste tijd in handen die ruim twee seconde sneller was dan de tweede man. In de eerste manche mocht hij als zesde oprijden naar het starthek door zijn zesde plaats op zaterdag in de kwalificatierace. Kay zat er, bij het vallen van het starthek, niet helemaal goed bij en begon op een tiende plaats aan de wedstrijd. Gedurende eerste ronde wist hij zich op te werken naar een vierde plaats en toen de derde man een foutje maakte kon Kay deze keurig passeren. Kay reed een sterke wedstrijd, constante ronde tijden en met een kleine drie seconde achterstand op de tweede man, kwam Kay als derde over de finish! Met de start van de tweede manche was Kay zijn reactie duidelijk beter en stuurde zijn Beursfoon-KTM op een tweede plaats door de eerste bocht. Gedurende wedstrijd wist Kay gewoon enorm sterk te rijden en de kopman stevig in het vizier te houden door op een kleine twee seconde achter de kopman te rijden. Kay wist deze manche geconcentreerd te rijden, maakte geen foutjes en werd knap als tweede afgevlagd!

Met een derde plaats in de eerste manche, en een tweede plaats in de tweede manche werd Kay tweede in het dag klassement tijdens het EK 65cc in Senkvice, Slowakije! Enorm sterk gereden en dik tevreden! In de tussenstand om het Europees Kampioenschap Noord-West Europa staat Kay ook op een tweede plaats. Ook Stef wist op zondag zichzelf in de punten te rijden door vijftiende en negentiende in de manches te worden, hiermee werd hij achttiende in het dag klassement. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma in het Duitse Culitzsch, daarvoor zullen Kay en Stef volgend weekend eerst de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap rijden op hun thuisbaan in Oirschot!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


26-04-2015
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)