Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers EK 65cc in Denemarken
 

 

10- Jarige Kay wint met dubbelslag het EK 65cc in Denemarken

De Boxtelaar Kay Karssemakers, van het Beursfoon Rockstar KTM Team heeft afgelopen wekend het Europees Kampioenschap 65cc in het Deense Randers weten te winnen. De 10- Jarige rijder was zowel op zaterdag in de trainingen als zondag in de wedstrijden de sterkste wist beide manches in de 65cc klasse op zijn naam te schrijven en werd overtuigend dag winnaar.

Eén week eerder wist Kay nog derde te worden op het EK 65cc Culitzsch in Duitsland, daar kwam hij in de eerste manche na een slechte start vanuit een twaalfde positie terug naar voren en wist nog knap vierde te worden op een baan waar het zeer moeilijk inhalen was. In de tweede manche ging hij duidelijk beter van start en na een sterke wedstrijd kwam hij tevreden op een derde plaats over de finish. Met die resultaten werd hij derde in het dag klassement. Afgelopen donderdag stond Stef aan de start tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Rhenen. Stef wist in de tijdtraining een sterke vierde tijd neer te zetten. In de eerste manche kwam hij na een goede start sterk oprijden en kwam knap als vierde over de finish. In de tweede manche pakte hij kopstart en werkte vervolgens een nette wedstrijd af op een zevende plaats. Met die resultaten werd hij zesde in het dag klassement en hiermee steeg hij naar een vijfde plaats in het ONK 85cc.

Donderdagavond werd er afgereisd naar het Deense Randers om vervolgens op vrijdag op het circuit aan te komen. Het circuit lag er goed bij, de baan bestond uit verschillende harde en zandstukken, en dat ligt Kay wel. De baan werd gelopen en Kay keek met vertrouwen uit naar het weekend. Op zaterdag wist Kay in de vrije training gelijk het goede ritme te vinden door een snelle tijd op de klok te zetten. Ondanks dat de tijden nu nog erg dicht bij elkaar zaten nam Kay de snelste tijd in handen en daarmee liet hij toch weer zien dat er rekening met hem gehouden moest worden. Ook in de pre-kwalificatie had hij snel het juiste ritme gevonden en doordat hij gelijk verschillende snelle ronden op de klok reed, nam hij de snelste tijd in handen. Deze tijd werd in de restende deel van de kwalificatie niet meer verbeterd en dat betekende dat Kay tijdens de kwalificatierace op het einde van de dag, als eerste naar het starthek mocht oprijden. Tijdens de kwalificatieheat zat Kay er niet helemaal goed bij met het vallen van het starthek. Toch duwde Kay goed door en dat resulteerde dat hij rond een tiende plaats aan de wedstrijd begon. Gedurende eerste ronde wist hij gelijk vele plaatsen goed te maken om vervolgens op een tweede plaats de eerste ronde door te komen. Kay had zo'n vier seconde achterstand op de kopman, en tevens de leider in het EK 65, dit wist hij binnen twee ronden dicht te rijden en vervolgens de leiding over te nemen. In het restende deel van de kwalificatie bouwde hij een mooie voorsprong en kwam als winnaar over de finish, hiermee pakte hij de pole position.

Op zondag zette hij zijn goede rijden verder door in de vrije training opnieuw de snelste tijd te noteren. In de eerste manche pakte hij een goede start en kon als vierde aan de wedstrijd beginnen. Gelijk nam hij in de eerste ronde de leiding in de wedstrijd over en bouwde per ronde een mooie voorsprong uit. Kay een goed ritme maar kreeg in de vierde ronde een tegenslag te verwerken toen zijn koppelingshendel blokkeerde. Ondanks dit probeerde hij het tempo zo hoog mogelijk te houden en slaagde erin om de koppositie in handen te houden en als nog met een grote voorsprong te winnen.Ook in de tweede manche pakte Kay een hele goede start en wist in de tweede bocht gelijk de leiding over te nemen. De 10- Jarige wist de volledige manche naar zijn hand te zetten en liet al zijn achtervolgers achter zich, bouwde opnieuw een mooie voorsprong uit en kwam als winnaar over de finish.

Met zowel de winst in de eerste, als de tweede manche, pakt Kay de dagwinst tijdens het EK 65cc in het Deense Randers. Kay kan zeer tevreden terug kijken over het rijden keerde dan ook met een goed gevoel huiswaarts. In het Europees Kampioenschap Noord West Europa staat Kay met nog één kwalificatie wedstrijd te gaan op een mooie tweede plaats. De derde man in het klassement kan Kay niet meer passeren en dat betekend dat Kay zijn ticket voor de Finale van het Europees Kampioenschap 65cc in het Letse Kegums veilig heeft gesteld. A.s. zondag staan Stef en Kay achter het starthek in Westerbork voor de volgende NK wedstrijd.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


17-05-2015
 
 
Kay Karssemakers EK 65cc in Denemarken
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)