Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karsemakers
 

 

Karssemakers pakt manchezege maar mist nipt de Europese 65cc titel

Kay Karssemakers van het Beursfoon Rockstar KTM Team heeft een tweede plaats weten te behalen tijdens de finale van het Europees Kampioenschap 65cc in het Letse Kegums. Karssemakers maakte een sterke start door op zaterdag de eerste manche in de 65cc klasse te domineren. Op zondag kwam Kay tijdens de tweede manche in de eerste ronde ten val en wist zich vanaf de laatste positie op te werken naar een zesde plaats.

Na zes selectiewedstrijden en een uitgebreide voorbereiding was het dan eindelijk zover dat de finale van het Europees Kampioenschap op het programma stond. Kay had de laatste weken veel tijd doorgebracht op zijn Eurol gesmeerde KTM 65cc om optimaal aan de start te verschijnen. Op zaterdag had Kay op het zanderige circuit al snel zijn draai gevonden in de training. Kay ging in de 65cc klasse in een goed ritme over het circuit en perste er een hele snelle tijd uit. Met deze tijd was hij meer dan twee seconden sneller als de tweede man en gaf hiermee gelijk zijn visitekaartje af.

Kay vertrok in de eerste manche van de 65cc klasse vanaf pole position. Toen het starthek viel vertrok de Vos Oss KTM als een raket en als tweede kon Kay aan de wedstrijd beginnen. Gelijk nam hij in de eerste ronde de leiding over en reed erg sterk over het mooie circuit van Kegums. Netjes rijdend bouwde hij gedurende de wedstrijd een voorsprong op en controleerde de wedstrijd. In de slotfase reed hij bekeken en probeerde geen fouten te maken. Dit lukte en met een voorsprong van tien seconden op de tweede man kwam hij als de verdiende winnaar over de finish.

Door de vele regenval op zondagochtend waren de omstandigheden bijzonder zwaar. Er stond veel water op de baan en het losse zand was veranderd in modder. Allereerst was het de beurt aan Kay in de 65cc klasse. Op zijn Eurol gesmeerde KTM machine vertrok hij goed toen het starthek viel en gelijk nam hij de leiding in de wedstrijd in handen. Echter door de verraderlijke omstandigheden kwam hij in de eerste ronde tegen een steile helling ineens tot stilstand door de modder en kwam ten val. Omdat hij erg ongelukkig lag ging er veel tijd verloren en hierdoor viel hij helemaal terug naar een vijfendertigste plaats. Als laatste kon hij zijn weg vervolgen en alles werd op alles gezet om nog zoveel mogelijk plaatsen winst te kunnen boeken. Gedurende de wedstrijd kwam hij steeds verder terug naar voren en met ingang van de laatste ronde zat hij zelfs in het achterwiel van de vijfde man. Helaas maakte hij een klein foutje waardoor de aansluiting op de vijfde man verloren ging. Na een dijk van een wedstrijd kwam hij toch nog op een zesde plaats over de finish.

Helaas was dit net niet voldoende om de Europese titel te kunnen pakken want Kay had namelijk hetzelfde aantal punten als de uiteindelijk kampioen maar een mindere uitslag in de tweede manche. Dit betekende dat de rijder uit Boxtel genoegen moest nemen met een tweede plaats. Super tevreden over het rijden, en gevochten voor iedere punt! Het Beursfoon Rockstar KTM Team keert nu snel terug naar Nederland om het materiaal weer fris te maken want volgend weekend staat het Junior Wereld Kampioenschap op het programma in het Spaanse El Molar. Daar zal Kay opnieuw de strijd aan gaan in de 65cc klasse voor de Open Europese titel!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


12-07-2015
 
 
Kay Karssemakers
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)