Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Open Europees Kampioen
 

 

Kay Karssemakers Open Europees Kampioen 65cc op het WK Spanje

Kay Karssemakers van het Beursfoon Rockstar Energy KTM Team is tijdens het Junior Wereld Kampioenschap 2015 in het Spaanse El Molar Open Europees Kampioen 65cc geworden. Doordat de status voor de 65cc-rijders eerder dit jaar is aangepast mag de officiële "wereldtitel" niet gekoppeld worden aan de wedstrijd i.v.m. de leeftijd van de rijders. De rijder uit Boxtel voelde zich goed thuis op het circuit en wist zowel de eerste als de tweede manche naar zijn hand te zetten en werd hiermee tot open Europees kampioen gekroond.  

De ondergrond van het circuit van El Molar was hard met een los bovenlaagje erop. Omdat de weersomstandigheden erg warm waren, besloot de organisatie om het tijdschema op zowel zaterdag als zondag naar voren te halen. In de vrije training trainde Kay als tweede maar het verschil met de snelste rijder was bijzonder klein waardoor Kay er in de tijdtraining nog eens goed voor wilde gaan zitten. Alles werd op alles gezet om er een zo scherp mogelijke tijd uit te persen. Toch slaagde hij er niet in om de snelste tijd neer te zetten en moest genoegen nemen met een tweede tijd. Hiermee verzekerde hij zich wel van een goede startplaats in de manches op zondag.

Op zondag stonden beide manches op het programma. Voor de start van de eerste manche had de organisatie de baan erg nat gesproeid waardoor het op sommige plaatsen verraderlijke glad was. Kay pakte een goede start en begon de wedstrijd op een tweede plaats. Hij reed een gecontroleerde wedstrijd en al snel nam hij de leiding in handen en bouwde een veilige voorsprong op. Door goed geconcentreerd te blijven rijden tot in de slotfase, werden er geen fouten gemaakt en wist hij de manche met een voorsprong van zo'n zestien seconde winnend af te sluiten.

Na zijn zege in de eerste manche voegde Kay er in de tweede manche een klinkende zege aan toe. Kay nam kopstart en reed de hele wedstrijd aan de leiding, wel was het in deze manche een stuk spannender doordat de tweede en derde man kort in het achterwiel bleven. Kay bleef zeer geconcentreerd rijden, maakte geen fouten, trok aan het langste eind en kwam als winnaar over de finish.

Met een dubbele mancheoverwinning tijdens het Junior Wereld Kampioenschap werd Kay Open Europees Kampioen 65cc in Spanje. Zo won hij de Gold Plate, medaille en Trofee en kreeg hij ook nog een nieuwe Scott BMX. Daarnaast veroverde hij ook de Fox holeshot Award.


Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


18-07-2015
 
 
Kay Karssemakers Open Europees Kampioen
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)