Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers EK 65cc Emmen
 

 

Kay Karssemakers wint het EK 65cc in het Nederlandse Emmen

Kay Karssemakers van het Beursfoon Rockstar KTM Youth MX Team heeft zondag tijdens de eerste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc in het Nederlandse Emmen een dubbele manchezege weten te behalen. De rijder uit Boxtel kwam zowel in de eerste als de tweede manche als winnaar over de finish en Won hiermee zijn eerste Europese wedstrijd van 2015!

Op vrijdag vertrok Kay richting Emmen voor de eerste selectiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap Noord/West Europa. De baan lag er ondanks de regen van de afgelopen weken goed bij en op vrijdag werd samen met het team de baan gelopen. Op zaterdag begon de dag met een vrije training, Kay had gelijk het juiste ritme gevonden en wist in de tweede ronde een enorme snelle tijd op de klok te zetten die goed was voor de snelste tijd. In de restende deel werkte Kay een prima vrije training af. De Boxtelaar reed nog een aantal snelle rondes op de klok, maar wist zijn eigen snelste tijd niet meer te verbeteren. In de Pre-kwalificatie reed de 10-jarige opnieuw erg strak rond, wist alle schansen te springen en ook ditmaal nam hij de snelste tijd in handen en verzekerde zich hiermee voor een goede startplaats in de kwalificatieheat. In de kwalificatieheat mocht Kay dus als eerste op rijden naar het starthek. Kay reageerde goed toen het starthek naar beneden klapte en nam de kopstart. Gelijk wist Kay weg te rijden van de achtervolgers, werkte een gecontroleerde wedstrijd af en won de kwalificatieheat. Met dit resultaat mocht hij beide manches vanaf de pole position starten!

Op zondag begon de dag met een vrije training. Ook ditmaal werkte Kay een prima training af en wist opnieuw de snelste ronde te noteren. Tevreden en vol goede moed gingen we ons voorbereiden voor de manches! Met de start van de eerste manche reageerde Kay enorm snel en nam de kopstart. Vervolgens wist hij in de eerste ronde al gelijk weg te rijden van zijn achtervolgers en zette de wedstrijd volledig naar zijn hand. Kay reed een dijk van een wedstrijd en met een voorsprong van zo'n vijfentwintig seconde Won hij de eerste manche! In de tweede manche was het opnieuw Kay die de holeshot wist te pakken. Ook dit maal nam hij gelijk afstand van de rest van het deelnemersveld en wist een enorme sterke wedstrijd te rijden op het toch zwaardere circuit van Emmen. Kay liet zien wat hij waard was, reed constant en na een gecontroleerde wedstrijd kwam hij met een veilige voorsprong als winnaar over de finish!

Met de winst in zowel de eerste als de tweede manche Wint Kay de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc en doordat hij in beide manches de holeshot nam wint hij ook nog eens twee vrijkaarten voor de GP van Assen. Naast dat, Wint Kay hier dit weekend zijn eerste EK wedstrijd ooit! Super tevreden! Volgend weekend zal Kay achter het starthek staan in Delfzijl voor de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen. Eén weekend later zal de tweede selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc plaats vinden in het Duitse Lugau!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


06-04-2015
 
 
Kay Karssemakers EK 65cc Emmen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)