Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Stef Karssemakers 85cc in Gemert
 

 

Stef Karssemakers laat sterke indruk achter in het ONK 85cc in Gemert

Stef Karssemakers van het Beursfoon Rockstar KTM Youth MX Team heeft een sterke indruk achtergelaten tijdens de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Gemert. Na een kopstart in de eerste manche kreeg hij te kampen met een klein mechanisch probleem maar wist er toch een nette zevende plaats uit te slepen. In de tweede manche kwam hij na een mindere start op een elfde plaats over de finish en werd hiermee zevende in het dag klassement.

Na een goede voorbereiding waren beide Beursfoon Rockstar KTM rijders, Rick Elzinga en Stef Karssemakers er klaar voor om er in Gemert tegenaan te gaan. Naast het deelnemersveld van het Nederlands Kampioenschap waren er ook een aantal sterke internationale rijders op deze wedstrijd afgekomen waardoor het een spannende wedstrijd beloofde te worden. In de training was het erg druk op het circuit. Stef kon in de tijdtraining, die op een super snel en vlak circuit werd verreden, nog niet aan de tijd komen die hij op voorhand had willen rijden. Verschillende keren perste hij er een snelle tijd uit maar meer dan een zeventiende tijd zat er niet in.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche was het Stef die zijn goed geprepareerde KTM machine als eerste over de Gemertse dijk heen reed en als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Helaas kreeg Stef te kampen met een klein mechanisch probleem maar kwam de eerste ronde nog altijd op een sterke derde plaats door. Na een aantal ronde hield hij nog altijd stevig stand op een zesde plaats maar moest toch nog een plaats prijs geven en kwam als zevende over de finish.

In de tweede manche kwam Stef kwam slecht weg bij de start en kwam op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Hij had even een paar ronden nodig voordat hij het juiste ritme gevonden had en stootte vervolgens door naar een elfde plaats. Vervolgens had hij een mooi gevecht met de twaalfde man. Even werd Stef gepasseerd maar dit was van korte duur want Stef nam de elfde plaats resoluut terug in handen. In de laatste ronde wist hij nog heel dicht in het achterwiel van de tiende man te komen maar kon geen aanval meer in zetten om hem te passeren en werd zo doende op een elfde plaats afgevlagd.

Met een zevende plaats in de eerste manche en een elfde plaats in de tweede manche legde hij in het klassement beslag op een zevende plaats. Een mooi resultaat, en een wedstrijd waar we tevreden op terug kunnen kijken. Komend weekend staat voor Stef de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Heerde op het programma, ook Kay zal daar aan de start verschijnen en zal zijn eerste NK wedstrijd van het seizoen in de 85cc kleine wielen klasse rijden. Over twee weken gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder op het circuit van Halle.

 

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


15-03-2015
 
 
Stef Karssemakers
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)