Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers NK 85cc in Delfzijl
 

 

Kay Karssemakers wint het NK 85cc in Delfzijl.

Kay Karssemakers uit Boxtel heeft afgelopen zondag het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in het Groningse Delfzijl weten te winnen. De 12- jarige Kay wist na twee sterke manches als tweede en derde over de finish te komen wat hem de dagzege opleverde.

Vol goede moed begon Kay in de ochtend aan de tijdtraining. In de eerste paar ronden verkende Kay het harde circuit en had al snel het juiste ritme gevonden. Kay reed een aantal snelle ronden en stond lang op een derde plaats. Aan het einde van de tijdtraining kwam er nog één rijder over heen waardoor Kay met een vierde tijd, waarbij de tijden enorm kort bij elkaar lagen, tevreden terug keerde naar het rennerskwartier.

De starthek voor de eerste manche viel en Kay was redelijk goed weg aan het starthek. Kay zette goed door wat resulteerde in een kopstart en zo als leider aan de wedstrijd begon. Sterk wist hij de leiding tot aan de helft van de wedstrijd vast te houden maar werd toen toch terug verwezen naar een tweede plaats. Ook de derde man zat kort in het achterwiel van Kay, maar hij hielt zijn hoofd koel, bleef geconcentreerd rijden en werd sterk als tweede afgevlagd!  

Ook in de tweede manche was het de slechts 12-jarige Kay die de kopstart pakte. Ditmaal wist hij opnieuw een ijzersterke manche te rijden en met flinke druk van de tweede en derde man bleef Kay geconcentreerd aan de leiding rijden. Kay reed een dijk van een wedstrijd maar kwam echter in de laatste ronde van de wedstrijd net iets te kort om de winst naar zich toe te trekken en kwam toch iets of wat teleurgesteld als derde over de finish.

Met een tweede en derde plaats in de manches, wist Kay voldoende punten te pakken om het dag klassement te winnen! Na de kleine teleurstelling na de tweede manche was de 12- jarige Boxtelaar toch erg blij met deze dagwinst in de 85cc grote wielen klasse in de leeftijdscategorie 11 t/m 15 jaar. Ook in de tussenstand in het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen heeft hij hiermee goede zaken gedaan en is gestegen naar een vierde plaats. Volgend weekend staat de laatste wedstrijd op het programma op ons thuiscircuit in Den Dungen!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


11-09-2016
 
 
Kay Karssemakers wint het NK 85cc in Delfzijl.
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)