Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

NK 85cc in Oldebroek
 

 

Tweede plaats voor Kay Karssemakers op het NK 85cc in Oldebroek

Kay Karssemakers van het Beursfoon Rockstar KTM Team heeft tijdens het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Oldebroek een tweede plaats weten te behalen. In zowel de eerste als de tweede manche nam de 11- jarige Kay kopstart en kwam beide manches als tweede over de finish waarmee hij in het dag klassement ook als tweede eindigde. Vorig weekend werd de jonge Boxtelaar nog zesde tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in de 85cc.

Het circuit in Oldebroek lag er goed bij en doordat er opnieuw veel rijders in de 85cc ingeschreven waren, werd er in twee groepen getraind. Kay was ingedeeld in de tweede groep en verkende de eerste rondes van de training het mooie circuit. Toen de tijdtraining van start ging zette Kay gelijk aan en reed een erg snelle eerste ronde. Gedurende tijdtraining stond hij op een derde plaats en zette nog eens aan. Hij wist opnieuw een snellere tijd op de klok te zetten maar deze bleef goed voor een derde tijd. Tevreden keerde hij terug richting het rennerskwartier.
Het starthek van de eerste manche viel en Kay was goed weg. Met een kopstart begon hij als leider aan de wedstrijd en wist dit gedurende vijf ronden sterk vast te houden. Kay ging erg netjes rond op het circuit maar kon niet voorkomen dat zijn teammaat Rasmus Pedersen hem passeerde. Vervolgens bleef Kay hem sterk volgen en met een achterstand van 2,5sec op de winnaar werd hij sterk als tweede afgevlagd!

Met goede moed stond Kay achter het starthek voor de tweede manche. Ook dit maal nam Kay kopstart en begon als leider aan de wedstrijd. In de eerste ronde werd hij gelijk gepasseerd door zijn teammaat Rasmus Pedersen maar bleef deze ook nu sterk volgen. Gedurende manche liet Kay toch een klein gaatje vallen en de derde man in de wedstrijd kwam opzetten. Kay bleef geconcentreerd rijden en kwam in de laatste ronde toch nog op zo'n twee seconde van de winnaar, opnieuw als tweede over de finish.
In zowel de eerste als de tweede manche wist Kay een tweede plaats te behalen. Met deze resultaten werd hij ook tweede in het dag klassement, achter zijn teammaat Rasmus Pedersen. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen staat Kay na drie wedstrijden momenteel op een gedeelde eerste plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Westerbork.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


20-03-2016
 
 
NK 85cc in Oldebroek
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)