Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Karssemakers WK in Rusland
 

 

Karssemakers opnieuw geselecteerd voor het Junior WK in Rusland!

Kay Karssemakers van het Beursfoon Rockstar KTM Team zal op 13 & 14 Augustus aan de start staan tijdens het Junior Wereld Kampioenschap 85cc in Orlyonok. In 2016 wordt het FIM Junior Wereld Kampioenschap Motocross in Rusland verreden, waarbij ook een Nederlands team is vertegenwoordigd.

Kay is door KNMV-bondscoach Marcel Hartman geselecteerd voor de 85cc, terwijl Roan van de Moosdijk in de 125cc van start zal gaan. De net 12-jarige Kay Karssemakers uit Boxtel won in 2015 het WK 65cc en zal dit jaar voor het eerst uitkomen in het WK 85cc. Tijdens het WK 85cc zullen de beste rijders tussen de 12-14 jaar uit de hele wereld de strijd aan gaan om de wereld titel.

Ondanks dat Kay net 12 jaar is en dus als jongste rijder aan de start zal staan, gaat hij uiteraard het beste er proberen uit te halen en is vastbesloten om er vooral van te genieten! Het word ongetwijfeld een hele mooie ervaring en Kay is erg blij dat hij voor het derde jaar op rij de kans krijgt om naar het WK te gaan. In 2014 en 2015 startte hij namelijk in het WK 65cc.

Naast zijn deelname aan het Junior WK 85cc, wist Kay zich een aantal weken terug opnieuw te verzekeren van deelname aan de finale van het Europees Kampioenschap 85cc. Hiervoor werden zes kwalificatie wedstrijden gereden in vier Europese zones. De beste tien rijders van iedere zone zullen op 23 & 24 juli strijden om de Europese titel tijdens de GP in Loket, Tsjechie. Hier zal dus ook de Boxtelse Kay Karssemakers aan de start staan.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


11-07-2016
 
 
Karssemakers WK in Rusland
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)