Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers NK Westerbork
 

 

Kay Karssemakers dubbelslag op het NK 85cc Westerbork

Kay Karssemakers van het Beursfoon Rockstar KTM team heeft zondag 3 april op het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Westerbork beide manches weten te winnen. De 11-jarige Boxtelaar kwam beide manches goed weg met de start en zette beide manches om in een zege. Karssemakers pakt hier zijn eerste twee mancheoverwinningen en tevens zijn eerste dagzege in het NK 85cc grote wielen.

In de week voor de wedstrijd had onze trouwe partner Reiger Suspension de puntjes nog even op de i gezet bij de motoren en dit was in de tijdtraining dan ook gelijk zichtbaar. Kay verkende in de vrije training het circuit en wist gelijk in de tijdtraining een aantal snelle ronden op de klok te zetten. Toen Kay de pits in kwam stond hij op een tweede plaats en kreeg nog extra aanwijzingen om nog één keer aan te zetten. Kay zette alles op alles en wist zijn eigen tijd met 1,5sec te verbeteren en in de laatste ronde van de sessie de snelste tijd op de klok te zetten waarmee hij twee seconden sneller was dan de tweede man.

Met de start van de eerste manche reageerde Kay goed op het starthek maar was niet heel goed weg. Kay bleef door rijden tot de eerste bocht en dit resulteerde dat hij als nog als zesde rijder aan de wedstrijd begon. Gelijk ging hij op jacht naar een aantal rijders voor hem en kwam de eerste ronde al op een derde plaats door. Gedurende tweede ronde wist hij de tweede plaats over te nemen en in de derde ronde ging hij op jacht naar de kopman. Kay nam de leiding over en ronde na ronde vocht hij een mooi duel uit met zijn teammaat Rasmus Pedersen. Kay hield het tempo strak en wist een gat te slaan op Rasmus. Netjes rijdend hield Kay zijn koppositie in handen tot aan de finish en dit betekende dat hij zijn eerste manchezege binnen had.

In de tweede manche reageerde Kay opnieuw goed op het starthek en dool op een tweede plaats door de eerste bocht. Opnieuw was het zijn teammaat Rasmus Pedersen die aan de leiding reed en Kay ging op jacht. Succesvol wist hij de koppositie over te nemen en met Rasmus Pedersen in het achterwiel knokten beide rijders voor de dagzege. In de vierde ronde maakte Kay een klein foutje en schoof iets weg in de bocht, gelukkig bleef hij op de motor zitten en kon hij zich herpakken. Hierdoor was Rasmus wel terug in het achterwiel van Kay gekomen en ondanks de hoge druk van Rasmus hield Kay het hoofd de hele wedstrijd koel en won de manche voor zijn teammaat Rasmus Pedersen.

Kay pakte in Westerbork zijn allereerste zeges in de 85cc grote wielen en won ook het dag klassement. Met deze resultaten vergroot Kay zijn leiderspositie in het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen naar 10 punten op zijn teammaat Rasmus Pedersen uit Denemarken. Het team zal nu alles klaar gaan maken voor de eerste selectiewedstrijd om het Europees kampioenschap in het Deense Slagelse op 9 en 10 april. Na de wedstrijd in Denemarken zal het team gelijk doorreizen naar de tweede wedstrijd, die een week later in Slowakije wordt verreden!

 

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


03-04-2016
 
 
Kay Karssemakers NK Westerbork
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)