Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers NK 85cc in Den Dungen 2016
 

 

Kay Karssemakers Vice Nederlands Kampioen NK 85cc in Den Dungen 2016

Kay Karssemakers van het Beursfoon KTM team heeft tijdens de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Den Dungen beide manches weten te winnen. Hiermee wint de 12- jarige Boxtelaar het dag klassement en word Vice Nederlands Kampioen 85cc grote wielen 2016!

Na het goede resultaat van de afgelopen week keek Kay uit na de laatste wedstrijd op zijn thuiscircuit in Den Dungen. Vol goede moed begon Kay de dag in de tijdtraining en wist verschillende snelle ronden op de klok te rijden. Aan het einde van de tijdtraining was zijn snelste tijd goed voor een tweede tijd en tevreden keerde Kay terug naar het rennerskwartier.

In de eerste manche was Kay niet goed weg uit het starthek en buiten de top 10 begon Kay aan de wedstrijd. De 12- jarige rijder zette gelijk in de eerste ronde de aanval in op een aantal rijders voor hem en dat resulteerde dat hij na één ronde wist door te komen op een vierde plaats. Kay bleef sterk rijden en wist ook de derde man te passeren. Vervolgens liep de top 3 weg bij het overige deelnemersveld en er stond een mooi gevecht om de leiding. Kay ging op jacht en sloeg op het juiste moment toe, nam de leiding in de wedstrijd over, wist deze tot aan de finish vast te houden en won.

In de tweede manche was zijn reactie op het starthek een heel stuk beter en dit resulteerde in een kopstart. Kay wist ijzersterk rond te rijden over zijn thuiscircuit en wist de leiding in handen te houden. Veel supporters, familie en vrienden die waren komen kijken stonden hem aan te moedigen en een enorm spannende manche waarin de verschillen klein waren wist hij ook dit maal tot aan het langste eind te trekken en won zo ook de tweede manche!

Met een dubbelslag wint Kay de seizoen afsluiter van het Nederlands Kampioenschap 85cc in Den Dungen. Doordat Kay vandaag het maximale aantal punten heeft behaald, wist hij in het klassement veel punten goed te maken en mag zich hiermee Vice Nederlands Kampioen 85cc grote wielen 2016 noemen! Over het algemeen kan de kleine 12 -jarige rijder uit Boxtel tevreden terug kijken na zijn eerste jaar in de 85cc grote wielen klasse waarin hij het met zijn 11-12 jaar moest opnemen tegen jongens van 14-15 jaar! Volgend jaar zal de Boxtelaar opnieuw uitkomen in deze klasse.

 

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


18-09-2016
 
 
Kay Karssemakers NK 85cc in Den Dungen 2016
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)