&

Motocross talent Kay Karssemakers scoort in Rusland

Kay Karssemakers scoort top tien plaats op het WK 85cc in Rusland, én wordt derde met Team NL !
Kay Karssemakers van het Beursfoon KTM team heeft in het wereld kampioenschap 85cc in het Russische Orlyonok een top tien plaats weten te behalen. De pas 12- jarige Karssemakers pakte in de eerste manche kopstart en wist na een sterke wedstrijd op een tiende plaats over de finish te komen. In de tweede manche werd hij na een constant gereden wedstrijd veertiende en dit leverde hem in het dag klassement een dertiende plaats op. Ook pakte Kay de FOX holeshot award en daarnaast werd hij samen met Roan vd Moosdijk, die dit weekend tweede werd in de 125cc, derde met het Nederlandse team en mocht trots het podium betreden!

Kay was door de KNMV uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen in Rusland waar afgelopen weekend het FIM Junior Wereld Kampioenschap in de 65cc, 85cc en 125cc werd verreden. Als jongste rijder ging Kay van start in de 85cc klasse (12 t/m 14 jaar), en moest het opnemen tegen veertig andere rijders uit de hele wereld. Samen met de KNMV en Roan vd Moosdijk die geselecteerd was voor de 125cc klasse werd de verre trip gemaakt, deze was door de KNMV perfect geregeld! Na een lange reis kwam Kay aan in het plaatsje Orlyonok waar een zeer mooie en grote baan lag.

Op zaterdag stond er een vrije training en een kwalificatie training op het programma. Deze werden onder zeer warme omstandigheden van zo'n 36 graden verreden. In de vrije training nam Kay de tijd om de baan te verkennen. Naarmate de sessie vorderde begon het steeds beter te gaan en wist hij een zestiende tijd neer te zetten. Ook in de tijdtraining kwam hij na verschillende snelle ronden uit op deze positie. Met deze positie verzekerde Kay zich van deelname op zondag en een redelijke plaats aan het starthek.

Op zondag stond er een warming-up en twee races op het programma. Kay was er klaar voor en had er enorm veel zin! In de eerste manche reageerde hij scherp bij de start en wist op zijn goed geprepareerde Vos Oss KTM machine als leider door de eerste bocht te gaan. In de eerste ronde werd hij toch wat plaatsen terug verwezen maar weerde zich kranig in dit zware geweld! Na een lange en constant gereden manche wist hij zich in de hete omstandigheden naar een tiende plaats te knokken. Een resultaat waar hij zeker tevreden mee mag zijn! De start van de tweede manche was opnieuw goed en ditmaal kon hij op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. In de eerste paar rondes werd hij opnieuw wat plaatsjes terug verwezen maar hij bleef sterk knokken voor wat hij waard was. Als jongste rijder in dit deelnemersveld werkte een constante manche af en finishte op een nette veertiende plaats.

Met een 10-14 in de manches eindigde de rijder uit Boxtel op een dertiende plaats in het dag klassement (met hetzelfde aantal punten als de elfde en twaalfde man). Een prestatie waar hij trots op mag zijn, zeker gezien de andere rijders toch een paar jaar ouder zijn. Kay is weer een hele mooie ervaring rijker, heeft dit weekend enorm veel geleerd en daarnaast genoten van het hele WK! Naast zijn dertiende plaats in het WK 85cc is hij samen met Roan vd Moosdijk die tweede werd in de 125cc en team Nederland derde geworden in het WK landenklassement!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers