Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DMOM 85cc Oss
 

 

Kay Karssemakers nette vijfde plaats DMOM 85cc Oss

De 12 -jarige Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna team heeft tijdens de eerste wedstrijd van het Dutch Masters of Motocross 85cc in Oss succes en tegenslag gekend. Kay wist na een sterke eerste manche op een tweede plaats over de finish te komen. In de tweede manche was hij rijdend op een tweede plaats in de running voor de eindzege, maar door een probleem met versnellingspook moest hij genoegen nemen met een zesde plaats.

Op het Brabantse circuit in Oss ging 's ochtends de kwalificatie van start. Een deelnemersveld van 60 rijders, waarbij de beste 40 rijders zich kwalificeerde voor de wedstrijd. Kay wist zich met een vierde tijd in de tijdtraining ruimschoots te kwalificeren voor de wedstrijd, en was verzekerd van een goede startplaats in beide manches.

In de eerste manche reageerde de HMX Nofear Husqvarna rijder goed op het vallen van het starthek en dook op een vijfde plaats de eerste bocht in. Gedurende eerste ronde wist Kay op een vijfde plaats door te komen en ging op jacht naar de kopgroep. In de tweede ronde moest hij even uitwijken voor een gevallen rijder voor hem. Hiermee verloor Kay iets of wat tijd, maar stootte hiermee wel door naar een vierde plaats. In dezelfde ronde wist hij ook de derde man te passeren en één ronde later nam hij de tweede plaats in de wedstrijd over. De kopman was inmiddels uitgelopen, in het restende deel van de wedstrijd nam Kay niet te veel risico's, reed de wedstrijd gecontroleerd uit en kwam tevreden op een tweede plaats over de finish.

Gebrand op een goed resultaat stond de 12- jarige Kay achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw zat hij er goed bij toen het starthek naar beneden viel en op een vierde plaats begon Kay aan de wedstrijd. In de beginfase wist de HMX rijder de tweede plaats in de wedstrijd over te nemen en de aansluiting te vinden bij de kopman. Echter kreeg Kay problemen met zijn versnellingspook waardoor hij niet altijd even goed kon schakelen. Ondanks dit liet de 12- jarige Kay het er niet bij zitten en in de vijfde ronde van de wedstrijd zette hij een aanval in op de kopman. Met succes nam hij de leiding in de wedstrijd over. Helaas was dit voor korte duur, in de slotfase van de wedstrijd kon Kay niet meer schakelen en hierdoor werd hij een aantal plaatsen terugverwezen. Kay gaf niet op, bleef knokken voor wat hij waard was en wist toch nog op een zesde plaats over de finish te komen.

Met een tweede plaats in de eerste manche en een zesde plaats in de tweede manche moest de HMX Nofear Husqvarna rijder in het dag klassement genoegen nemen met een vijfde plaats. Erg jammer, maar niks aan te doen! Vol goede moed zal Kay volgend weekend afreizen naar Denemarken waar de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc op het programma staat.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


26-03-2017
 
 
DMOM 85cc Oss
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)