Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers ONK 85cc Geldermalsen
 

 

Dubbelslag voor Kay Karssemakers in het ONK 85cc in Geldermalsen

Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team heeft zondag 24 september tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Geldermalsen beide manches weten te winnen. Kay begon in beide manches binnen de top3 aan de wedstrijd, nam in zowel de eerste als in de tweede manche de leiding over en sloot de manches winnend af. Met een dubbelslag won Kay het dag klassement in Geldermalsen.

In de tijdtraining was Kay gebrand op een snelle tijd op de klok te zetten. Doordat hij op zaterdag had deelgenomen aan een open wedstrijd in Geldermalsen wist hij hoe de baan erbij lag zodat hij in de tijdtraining gelijk een aantal snelle ronden neer kon zetten. Dit lukte hem en al snel had hij de snelste tijd in handen. Gedurende tijdtraining wist hij nogmaals zijn eigen snelste tijd te verbeteren en met de pole-position in handen maakte hij zich klaar voor beide manches.

In de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en vanuit de buitenzijde draaide hij zijn HMX Nofear Husqvarna op een tweede plaats door de eerste bocht. Gelijk in de eerste ronde wist Kay de aansluiting bij de kopman te vinden en beide rijders streden wiel aan wiel om de koppositie gedurende beginfase van de wedstrijd. In de vierde ronde zag Kay zijn kans om de kopman te passeren, hij nam de leiding in de wedstrijd over en bouwde iedere ronde een veilige voorsprong op. De HMX rijder hielt het tempo hoog en wist met constante rondetijden de manche met zo´n acht seconde voorsprong winnend af te sluiten.

Ook in de tweede manche koos Kay een startplaats aan de buitenzijde van het starthek. Opnieuw reageerde Kay goed en binnen de top3 begon hij aan de wedstrijd. De HMX Nofear Husqvarna rijder liet er geen gras over groeien en gelijk in de eerste ronde zette hij de aanval bij de rijders voor hem in. Dit resulteerde dat Kay bij de eerste doorkomst de leiding in handen had genomen. Sterk rijdend bleef Kay de hele manche aan de leiding rijden. Ondanks dat de tweede manche kort in het achterwiel zat en de druk er flink op hielt, bleef Kay geconcentreerd rijden, maakte geen foutjes en won ook de tweede manche.

Met een dubbele mancheoverwinning won Kay het dag klassement in Geldermalsen. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen bezet Kay nog altijd de tweede plaats. Met nog één wedstrijd te gaan lijkt het erop dat Kay dit jaar opnieuw de Vice Nederlandse titel gaat binnenhalen. De laatste wedstrijd zal plaatsvinden op 14 oktober in Boekel. Daarvoor zal Kay op 8 oktober achter het starthek staat tijdens de KTM dag in Veldhoven.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


24-09-2017
 
 
Kay Karssemakers ONK 85cc Geldermalsen
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)