Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers in Loket
 

 

Geen EK finale uitslag voor Kay Karssemakers in Loket

Het weekend van 23 juli stond voor Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team de finale van het Europees Kampioenschap 85cc in Loket op het programma. Na vijf kwalificatieronden stonden de beste veertig rijders uit de vier Europese-zones achter het starthek in Loket om te strijden voor de Europese titel in de 85cc klasse. Karssemakers begon ijzersterk aan het weekend en streed in de eerste manche dan ook voor het podium. Echter kreeg het weekend een zwart randje toen een rijder uit Moldavië tijdens de wedstrijd om het leven kwam en uit respect het EK 85cc werd afgelast.

In de vrije training benutte Kay de tijd om het technische circuit te verkennen. De EK-finale van de 85cc klasse werd net als vorig seizoen verreden op het technische circuit van Loket in Tsjechië. Een moeilijk circuit met veel natuurlijke hoogteverschillen en een harde, verraderlijke ondergrond. Na het circuit verkend te hebben ging de tijdtraining van start. Kay versnelde gelijk het tempo en zette een enorm snelle rondetijd op de klok. Vervolgens wilde hij de ronde aansluitend opnieuw een tijd neer zetten. Echter werd hij bij een springbult in de lucht geraakt door een andere rijder, waardoor Kay ten val kwam. Hierna probeerde hij nog om zijn eigen tijd te verbeteren, maar het lukte hem niet om nog lekker in zijn ritme te komen. Lang had Kay de vijfde tijd in handen maar in de laatste ronde van de tijdtraining werd hij nog twee plaatsjes terugverwezen. Met een zevende tijd had Kay alsnog een prima uitgangspositie voor de manches.

Gedreven stond de crosser uit Boxtel achter het starthek voor de eerste manche. Toen het starthek naar beneden klapte reageerde Kay als een speer en met een mooie kopstart begon hij als leider aan de wedstrijd. De HMX-rijder wist de leiding een halve ronde in handen te houden maar moest toen toch de koppositie afstaan aan de Engelse Eddie Jay Wade. Kay probeerde de kopman sterk in het vizier te houden maar doordat hij in de tweede ronde een klein foutje maakte verloor hij deze uit het oog. Kay herpakte zich snel en wist ijzersterk de tweede plaats in handen te houden. Met flinke druk van de derde en vierde man in het achterwiel bleef Kay geconsenteerd rijden. Echter werd de wedstrijd door een noodlottig ongeval na 11min stilgelegd. Omdat de gevallen rijder; Igor Cuharciuc uit Moldavië na alle medische hulp aan zijn verwondingen is overleden, besloot de organisatie uit respect voor zijn ouders en alle nabestaanden om de tweede manche op zondag af te lassen, en dat er ook geen uitslag kwam van de eerste manche.

De komende week zal Kay zich gaan concentreren en voorbereiden voor het WK Junior. Aankomend weekend zal het hij aan de start komen in het Junior Wereld Kampioenschap 85cc in Estland. Hier staan de beste rijders uit de hele wereld aan de start die zullen gaan strijden om de Wereldtitel, én het landen klassement.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


23-07-2017
 
 
Kay Karssemakers in Loket
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)