Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers ONK 85cc in Heerde
 

 

Kay Karssemakers begint sterk aan het ONK 85cc in Heerde

De 12- jarige Kay Karssemakers uit Boxtel stond afgelopen zaterdag 4 maart achter het starthek in Heerde waar het ONK seizoen van start ging. Ondanks dat het de afgelopen week flink had geregend lag de baan er prima bij. Kay wist zich als vijfde te kwalificeren voor de A- finale en ook in beide manches wist Kay zich in de top 5 te rijden. Met een vijfde en vierde plaats in de manches, werd Kay vierde in het dag klassement!

Er waren veel rijders afgereisd naar Heerde waar het seizoen van start ging. Met meer dan 60 rijders uit zowel binnen als buitenland in de 85cc klasse werd er in twee groepen getraind en werd er dus een A én B finale gereden. In de tijdtraining verkende Kay het zware circuit van Heerde en wist een aantal snelle ronden op de klok te rijden. Zijn snelste tijd was goed voor een vijfde kwalificatietijd en hiermee verzekerde Kay zich van een goede startplaats.

In de eerste manche lukte het Kay om kopstart te pakken en begon als leider aan de wedstrijd. In de eerste ronde moest hij toch zijn meerdere erkennen aan een aantal buitenlandse rijders en kwam als vierde de eerste ronde door. Echter bleef Kay erg constant rijden en wist na een aantal ronden de derde plaats over te nemen. Aan het einde van de wedstrijd werd hij toch nog door twee andere rijders gepasseerd en kwam op een vijfde plaats over de finish.

Met de start van de tweede manche was de 12-jarige Kay opnieuw goed uit het starthek vertrokken en dook als tweede door de eerste bocht. Gedurende ronden wist hij de derde plaats in handen te houden en reed een sterke wedstrijd. Even werd Kay terugverwezen naar een vierde plaats toen hij het verkeerde spoor koos en in het diepe zand terecht kwam doordat er een achterblijver gevallen was. Kay herpakte zichzelf snel en wist terug de derde plaats over te nemen. In de laatste ronde van de wedstrijd maakte Kay een foutje en kwam ten val, hierdoor verloor hij zijn derde plaats maar kwam na een hele zware wedstrijd, alsnog op een vierde plaats over de finish!

Met een vijfde en vierde plaats in de manches, werd Kay vierde in het dag klassement en was hiermee de tweede beste Nederlander. De top 5 bestond uit EK rijders uit Australië, Rusland, Zweden, én Nederland. Een goed begin van een lang seizoen, al baalde Kay zelf na de tweede manche enorm van zijn foutje in de laatste ronde. Volgende week zaterdag staat het ONK 85cc in Mill op het programma.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


04-03-2017
 
 
Kay Karssemakers ONK 85cc in Heerde
 
 
 
Bekijk het filmpje >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)