Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Dutch Masters of Motocross in Harfsen
 

 

Sterke inhaalrace levert Kay Karssemakers een podium plaats op.

De 12- jarige Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team heeft afgelopen zondag 9 april tijdens de tweede wedstrijd van het Dutch Masters of Motocross in Harfsen een podium plaats weten te behalen. Kay wist na een goede eerste manche als tweede over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij met de start ten val en moest een inhaalrace rijden. Vanaf een veertigste plaats wist hij zich sterk op te werken naar een zevende plaats, hiermee hielt hij de schade beperkt en scoorde hij voldoende punten voor een derde plaats in het dag klassement!

De dag begon positief voor de HMX-rijder. In de vrije training verkende Kay het circuit van Harfsen, een circuit waar hij nog nooit eerder gereden had. In de tijdtraining had hij vrij snel het goede ritme gevonden en stond lang op een tweede tijd. Hij wist meerdere malen zijn eigen tijd te verbeteren, maar telkens was dit net niet genoeg om de snelste tijd in handen te nemen. In de laatste ronde van de tijdtraining zette Kay nog één keer aan, en met succes, opnieuw wist hij zijn eigen rondetijd te verbeteren en met een klein verschil de snelste tijd op de klok te zetten. Tevreden sloot Kay de tijdtraining af en met een goed gevoel keek hij uit naar de manches.

In de eerste manche was Kay zijn reactie goed op het vallen van het starthek. Even leek Kay kopstart te pakken, maar dit lukte net niet en op een tweede plaats begon de 12- jarige HMX Nofear Husqvarna rijder aan de wedstrijd. Gelijk wist Kay de druk op te voeren en in het achterwiel van de kopman te kruipen. Samen reden beide mannen weg bij de rest van het deelnemersveld en met een rondetijd die zo'n drie seconde per ronde sneller was dan de derde man in het veld ontstond er een mooi gevecht tussen de twee kopmannen. Kay probeerde de kopman zo goed mogelijk te volgen, echter moest Kay toch een gaatje laten ontstaan toen de achterblijvers in beeld kwamen. In de restende deel van de wedstrijd nam Kay niet te veel risico's en wist de manche op een nette tweede plaats uit te rijden.

In de tweede manche was Kay opnieuw goed weg aan het starthek. Echter kwam hij in aanraking met een andere rijder en kwam ten val. Nadat het hele deelnemersveld was gepasseerd moest Kay even op adem komen. Toch besloot hij om zijn weg op een veertigste plaats én met een halve ronde achterstand te vervolgen. Al vrij snel zat Kay weer goed in het ritme en wist iedere ronden verschillende rijders te passeren. Met snelle rondetijden wist hij zich helemaal terug te knokken naar een zevende plaats. Na 20min + 2 ronden werd hij moe maar voldaan afgevlagd op een knappe zevende plaats. Hiermee wist hij toch nog enorm veel punten te behalen en de schade enigszins beperkt te houden!

Met een tweede en zevende plaats in de manches wist de HMX Nofear Husqvarna rijder verassend genoeg een podium plaats in het dag klassement te behalen. Kay werd na zijn enorme doorzettingsvermogen in de tweede manche beloond met een hele mooie derde plaats algemeen. Tevreden over het rijden, gevochten voor ieder punt en de schade beperkt gehouden! In de tussenstand in het Dutch Masters of Motocross 85cc bevindt Kay zich na twee wedstrijden op een vierde plaats. A.s. weekend staat voor Kay de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in het Deense Kolding op het programma.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


09-04-2017
 
 
Kay Karssemakers Dutch Masters of Motocross in Harfsen
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)