Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers EK 85cc Finland
 

 

Winst en tegenslag voor Kay Karssemakers in het EK 85cc in Finland

12- jarige Boxtelaar pakt zijn eerste manchezege in het Europees Kampioenschap 85cc Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team heeft afgelopen weekend tijdens de derde selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in het Finse Mantyharju winst en tegenslag gekend. Na een sterke eerste manche kwam Kay als winnaar over de finish. Echter kreeg Kay in de tweede manche een tegenslag te verwerken. Rijdend op een derde plaats kreeg hij te maken met een lekke band en hierdoor kwam hij niet verder dan een vijftiende plaats. Met een 1-15 in de manches werd de Boxtelaar zevende in het dag klassement.

Op vrijdag na een lange reis aangekomen op het mooie circuit in Mantyharju. De motors werden gekeurd en de baan werd gelopen. Vol goede moed keek Kay uit naar het weekend. Op zaterdag stond er een vrije training, pre-kwalificatie en kwalificatierace op het programma. In de vrije training begon Kay met het verkennen van het circuit en na een aantal ronden probeerde Kay een snelle tijd op de klok te zetten. Echter kwam hij niet lekker in zijn ritme en met een achtste tijd in de vrije training was hij dan ook niet echt tevreden. In de pre-kwalificatie probeerde Kay om gelijk een snelle rondetijd neer te zetten. Echter kwam hij ook in deze training niet in het juiste ritme en met een twaalfde tijd keerde hij terug naar het rennerskwartier.

Later op de dag stond de kwalificatierace op het programma. In de voorgaande twee EK's was gebleken dat deze wedstrijd toch erg belangrijk is voor een goede startplaats op zondag. Echter begon de kwalificatie niet goed voor Kay. Toen het starthek naar beneden viel reageerde Kay net iets te vroeg waardoor hij in het starthek reed. Als laatste moest Kay aan de wedstrijd beginnen en dat betekende dat hij een inhaalwedstrijd moest gaan rijden om nog zo ver mogelijk naar voren te komen. In de eerste ronde wist de HMX-rijder al enorm veel rijders te passeren en op een zestiende plaats ging Kay verder opjacht naar de rijders voor hem. Met constante rondetijden passeerde hij de ene na de andere rijder. Na een hele sterke wedstrijd wist Kay alsnog op een achtste plaats over de finish te komen. Hiermee hielt hij de schade enigszins beperkt voor een goede startplaats op beide manches op zondag.
Gemotiveerd begon Kay op zondag aan de warm-up. Na de goede kwalificatierace op zaterdag zette hij dit gelijk voort tijdens de warm-up op zondag. Al vrij snel kwam Kay lekker in het ritme en reed een aantal goede rondetijden. Met een zesde warm-up tijd keek hij uit naar beide manches
In de eerste manche reageerde de HMX Nofear Husqvarna rijder goed op het vallen van het starthek en op een tweede plaats dook Kay de eerste bocht in. In de beginfase van de wedstrijd hielt Kay zich sterk staande op een tweede plaats en wist zelfs het kleine gaatje naar de kopman dicht te rijden. Rustig wachtte Kay zijn kansen af om een aanval op de kopman in te zette. In de vijfde ronde zette hij de aanval in en met succes nam hij de leiding in de wedstrijd over. Echter bleef de top vijf tot in de slotfase van de wedstrijd bij elkaar in het achterwiel. Kay bleef geconcentreerd rijden en hielt het tempo hoog waardoor hij met een kleine voorsprong van zo'n 2,5seconde de laatste rondes in ging. Na een ijzersterke wedstrijd kwam de HMX-rijder na 20min +2ronden als winnaar over de finish!
Na zijn overwinning in de eerste manche stond Kay vol goede moed achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw was zijn reactie op het vallen van het starthek goed en op een vijfde plaats begon Kay aan de wedstrijd. In de eerste ronde wist hij de vierde plaats over te nemen en Kay ging opjacht naar de top 3. Met succes nam hij in de derde ronde de derde plaats over en wist weg te rijden bij de rijders achter hem. Op dat moment zou een derde plaats genoeg zijn voor de eindoverwinning. Echter sloeg in de vijfde ronde van de wedstrijd het noodlot toe toen Kay te maken kreeg met een kapotte achterband. Hierdoor moest hij noodgedwongen het tempo flink laten zakken waardoor hij ver terugviel. Kay bleef knokken voor iedere meter en wist met een vijftiende plaats in de tweede manche toch nog vijf belangrijke punten te scoren. Uiterst teleurgesteld kwam Kay over de finish en zag een podiumplaats of zelfs een overwinning aan zijn neus voorbijgaan.

Met een 1-15 in de manches legde de 12- jarige Kay in het dag klassement beslag op een zevende plaats. Winst en pech lagen dit weekend wel heel dicht bij elkaar. Maar ondanks de flinke tegenslag in de tweede manche is zijn eerste manchezege in het EK 85cc is een feit! Kay heeft laten zien dat hij met de top meekan en dat brengt hem natuurlijk ook zelfvertrouwen. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap Noord-West Europa heeft Kay goede zaken gedaan en na Finland is hij opgeklommen naar een zevende plaats. Over twee weken, op 3-4 juni gaat het EK 65/85 verder in Mill, Nederland. Daar zal Kay er alles aan doen om deze stijgende lijn voor te zetten.

Eerst zal hij a.s. donderdag op Hemelvaartsdag achter het starthek staan in het ONK in Rhenen, en a.s. zondag tijdens ONK in Oirschot

.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


21-05-2017
 
 
Kay Karssemakers EK 85cc Finland
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)