Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers ONK 85cc in Rosmalen
 

 

Manchezege voor Kay Karssemakers in het ONK 85cc in Rosmalen

Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team heeft afgelopen zondag tijdens de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Rosmalen, één manchezege weten te behalen. In beide manches nam Kay kopstart en opnieuw streed hij tot de finish voor de overwinning. In de eerste manche wist hij in de laatste ronde de leiding over te nemen en sloot de manche winnend af. In de tweede manche moest hij genoegen nemen met een tweede plaats, wat hem in het dag klassement ook een tweede plaats opleverde.

De tijdtraining was opgedeeld in twee groepen, doordat er meer dan veertig rijders in de 85cc grote wielen waren. De beste 12 rijders van beide groepen kwalificeerde zich voor de A- finale, waar de beste 24 rijders aan de start mochten staan. Kay was ingedeeld in de tweede groep en verkende het circuit in Rosmalen, een baan waar Kay als 4/5- jarige ooit zijn eerste meters maakte. Toen de tijdtraining van start ging reed Kay gelijk een snelle tijd op de klok en had gedurende tijdtraining de tweede tijd in handen. Kay nam hier geen genoegen mee en zette nogmaals aan, met succes verbeterde hij tweemaal zijn rondetijd en nam hiermee ook de snelste tijd in handen. Ook was zijn tijd de snelste van beide groepen, daardoor mocht de HMX-rijder in beide manches als eerste oprijden naar het starthek.

In de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en met de HMX Nofear Husqvarna nam hij kopstart. Gelijk zat zijn grootste concurrent in het achterwiel en deze voerde de druk hoog op. Gedurende eerste ronde wist Kay de leiding in handen te houden maar werd in de tweede ronde gepasseerd door Kay de Wolf. Kay bleef de kopman sterk volgen en verloor hem geen seconde uit het oog. Toch moest hij later in de wedstrijd een klein gaatje laten ontstaan maar ondanks dat bleef Kay geconcentreerd rijden. Echter nam Kay geen genoegen met een tweede plaats en in de slotfase van de wedstrijd zette hij nog eens flink aan. Zijn rondetijden werden sneller en de achterstand van zo'n twee seconden naar de kopman werd verkleind. In de laatste ronde had Kay opnieuw de aansluiting bij de kopman gevonden en hij zette alles op alles om nog één aanval in te kunnen zetten. Dit lukte en met succes nam hij in de laatste ronde de leiding over. De tweede man gaf de winst niet zomaar uit handen en opnieuw wist hij Kay twee bochten voor de finish te passeren. Kay was het hier duidelijk niet mee eens en in de laatste bocht voor de finish nam hij opnieuw de leiding over en won na een slopende laatste ronde de eerste manche!

Ook in de tweede manche nam de HMX Nofear Husqvarna rijder kopstart. Opnieuw zat Kay de Wolf gelijk in het achterwiel van Kay en gelijk ontstond er een mooi gevecht tussen beide rijders. Kay wist de leiding tot aan de vijfde ronde in handen te houden en werd toen gepasseerd door Kay de Wolf. Gelijk zette Kay terug een aanval in en met succes nam hij de leiding terug over. Echter ondervond Kay in de slotfase van de wedstrijd kleine problemen aan zijn motor waardoor hij niet de gewenste snelheid kon behalen. Hierdoor werd hij terug verwezen naar een tweede plaats en ook kon hij de aansluiting bij de kopman niet behouden. Toch bleef Kay vechten voor wat hij waard was en wist als nog op een tweede plaats over de finish te komen. Enigszins teleurgesteld keerde hij terug naar het rennerskwartier.

Met een mancheoverwinning en een tweede plaats in de manches, word Kay tweede in het dag klassement. Ook heeft Kay vandaag zijn eerste manchezege van het seizoen behaald! Gestreden tot het einde en tevreden over het rijden! In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen blijft hij op een tweede plaats staan. A.s. zondag zal Kay aan de start verschijnen tijdens de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Emmen.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


07-05-2017
 
 
Kay Karssemakers ONK 85cc in Rosmalen
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)