Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers ONK Halle en Borculo
 

 

Dubbele winst voor Kay Karssemakers in het ONK-weekend Halle én Borculo

Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team stond afgelopen weekend achter het starthek in Borculo en Halle voor een dubbel ONK-weekend. Op zaterdag wist Kay met een tweede en eerste plaats in de manches het dag klassement in Halle te winnen. Op zondag deed hij het nog beter en met een dubbele mancheoverwinning won hij ook het dag klassement in Borculo.

Op zaterdag begon Kay positief aan het weekend. In de tijdtraining wist Kay meerdere ronden achter elkaar zijn eigen tijd te verbeteren. Uiteindelijk zette hij zijn snelste ronde in de laatste ronde van de tijdtraining neer en nam hiermee de tweede tijd in handen.

Met de start van de eerste manche was Kay duidelijk niet goed weg aan het starthek en dook op een tiende plaats door de eerste bocht. Gelijk wist de HMX-rijder meerdere rijders te passeren en kwam de eerste ronde op een vijfde plaats door. Gedurende manche werkte Kay zich op naar een tweede plaats en zocht de aansluiting bij de kopman. Echter lukte het Kay niet om helemaal lekker in het ritme te komen waardoor hij de achterstand van zo'n vier seconde naar de kopman toe ook niet dicht gereden kreeg. Ondanks dat bleef Kay constante rondetijden rijden en wist op een nette tweede plaats over de finish te komen. Gedreven stond Kay achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal zat hij er duidelijk beter bij toen het starthek naar beneden viel en op een derde plaats begon Kay aan de wedstrijd. Na één ronde wist Kay de tweede man te passeren en ging opnieuw opjacht naar de kopman. Kay voerde het tempo hoog op en zette de kopman flink onder druk. In de tweede ronde nam Kay de leiding in de wedstrijd over en wist vervolgens een ijzersterke wedstrijd te rijden. Iedere ronde bouwde Kay zijn voorsprong uit en met constante rondtijden bleef hij erg geconcentreerd rijden. Na een dijk van een wedstrijd wist hij met zo'n achttien seconde voorsprong op de tweede man de manche winnend af te sluiten!

Met een 2-1 in de manches won Kay het ONK dagklassement in Halle! Na een positieve tweede manche stond Kay extra gedreven aan de start op zondag in Borculo. In de tijdtraining liet hij gelijk zien dat hij op dit moment de juiste vorm te pakken heeft. Kay zette gelijk een hele scherpe tijd op de klok waarmee hij  de snelste tijd in handen nam. Halverwege de tijdtraining verbeterde hij normaals zijn eigen snelste tijd en met de pole position in handen sloot hij de tijdtraining af.

Gedreven stond Kay achter het starthek voor de eerste manche. Toen het starthek naar beneden viel reageerde de HMX Nofear Husqvarna rijder goed en dook als leider door de eerste bocht. Kay wist in de eerste ronde gelijk een kleine voorsprong op de bouwen en reed sterk aan de leiding. Na een aantal ronden kwam de tweede man toch dichterbij het achterwiel van Kay, doordat Kay iets meer moeite had om te achterblijvers te passeren. Kay hielt zijn hoofd koel en bleef geconcentreerd rijden waardoor hij opnieuw wist weg te rijden van de tweede man. De HMX-rijder bouwde een ruime voorsprong van zo’n twintig seconde op en kwam als winnaar over de finish. Ook in de tweede manche was het wederom Kay die de kopstart nam. Ook ditmaal reed Kay een hele sterke beginfase van de wedstrijd en wist gelijk een voorsprong op de bouwen. De HMX Nofear Husqvarna rijder bleef enorm constante rondetijden rijden waardoor zijn voorsprong iedere ronde vergroot werd. Geconsenteerd bleef hij het tempo hoog houden en met zo’n zeventien seconde voorsprong werd hij na een dijk van een wedstrijd opnieuw als winnaar afgevlagd. 

Met een 1-1 in de manches won Kay ook het dag klassement in Borculo. Een enorm sterk weekend voor Kay met mooie overwinningen! In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen bezet Kay momenteel de tweede plaats. A.s. weekend zal Kay het Nederlandse team vertegenwoordigen in Polen tijdens de MX European of Nations.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


27-08-2017
 
 
Kay Karssemakers ONK Halle en Borculo
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)