Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Open NK Oirschot
 

 

Kay Karssemakers tweede op Open Nederlands Kampioenschap in Oirschot

Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team heeft zondag 28 mei tijdens de zevende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Oirschot een tweede plaats weten te behalen. In zowel de eerste als in de tweede manche werd Kay tweede wat hem in het dag klassement ook een tweede plaats opleverde.

In de tijdtraining had de HMX-rijder al snel het juiste ritme gevonden en reed verschillende snelle tijden op de klok. Even nam Kay de snelste tijd in handen maar in die zelfde ronde verbeterde een andere rijder ook zijn tijd waardoor Kay de tijdtraining afsloot met een tweede tijd.
In de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek dook op een tweede plaats door de eerste bocht. Gelijk nam de HMX Nofear Husqvarna rijder de leiding in handen maar werd in dezelfde ronde ook weer terug verwezen naar een tweede plaats. Kay kon de kopman lang volgen maar het lukte hem niet om ergens verschil te kunnen maken en een aanval in te zetten. In de slotfase van de wedstrijd liet Kay toch een klein gaatje vallen. Kay nam verder geen risico's en kwam op een tweede plaats over de finish. 
Ook in de tweede manche zat Kay er goed bij toen het starthek naar beneden viel en op een derde plaats begon hij aan de wedstrijd. In de beginase van de wedstrijd ging de HMX-rijder opjacht naar de tweede man en wist in de derde ronde van de wedstrijd de tweede plaats over te nemen. Echter had de kopman al een gaatje weten te slaan en Kay keek tegen een achterstand van zo'n zes seconden aan. Toch wist hij de achterstand naar de kopman halverwege de wedstrijd terug te brengen naar twee seconde. Echter kreeg hij in de slotfase van de wedstrijd te maken met de achterblijvers waardoor het gaatje weer iets groter werd. Na een sterke manche kwam hij ook ditmaal op een tweede plaats over de finish.

Met een tweede plaats in beide manches werd Kay in het dag klassement ook tweede. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen bezet Kay momenteel ook de tweede plaats. Volgend weekend staat de vierde selectie wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc op het programma in het Nederlandse Mill.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


28-05-2017
 
 
Kay Karssemakers Open NK Oirschot
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)