Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers ONK 85cc in Axel
 

 

Kay Karssemakers scoort top 3 plaats in het ONK 85cc in Axel

Afgelopen weekend stond voor de 12- jarige Kay Karssemakers de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Axel op het programma. Tevens was dit ook de derde kwalificatiewedstrijd voor de Dutch Masters of Motorcross. 's ochtends wist Kay zich als tweede te kwalificeren en in beide manches was hij goed op dreef. Na twee nette manches wist Kay beslag te leggen op een derde en vierde plaats, wat hem een vierde plaats in het dag klassement opleverde.

Ondanks dat het de dag voor de wedstrijd flink had geregend lag de baan er goed bij. De vrije training gebruikte Kay om de baan te verkennen zodat hij in de tijdtraining gelijk het tempo kon versnellen. In de tijdtraining reed Kay gelijk twee snelle ronden op de klok wat hem naar een tweede tijd bracht. In de vierde ronde van de tijdtraining winst hij nogmaals zijn eigen tijd te verbeteren maar dit was niet genoeg om de snelste tijd in handen te nemen. Met een tweede tijd sloot Kay de tijdtraining af en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats in beide manches.

In de eerste manche reageerde Kay goed toen het starthek naar beneden viel en op een tweede plaats begon hij aan de wedstrijd. Kay wist deze positie twee ronden vast te houden tot dat hij een foutje maakte en ten val kwam. Doordat hij ten val kwam viel hij een aantal plaatsen terug en op een zesde plaats hervatte hij de wedstrijd. Vervolgens reed Kay een hele sterke wedstrijd en met constante ronde tijden wist hij toch nog terug te komen naar een derde plaats. Tevreden werd hij als derde afgevlagd, kort in het achterwiel van de tweede man.

Ook in de tweede manche was Kay goed weg aan het starthek en dook op een derde plaats door de eerste bocht. Echter wist hij goed door te zetten en gelijk op het rechte stuk de leiding in handen te nemen. Toch werd hij in de eerste ronde terugverwezen naar een derde plaats. Kay liet het hier niet mee zitten en nam de tweede plaats terug over. Helaas maakte hij één ronde later een foutje en verloor hiermee twee plaatsen. Op een vierde plaats zocht hij terug de aansluiting bij de twee rijders voor hem en na een goed gereden, maar vooral zware wedstrijd wist hij ook op deze positie over de finish te komen.

Met een derde en vierde plaats in de manches werd Kay vierde in het dag klassement. In de tussenstand in het ONK 85cc grote wielen bezet Kay momenteel de derde plaats. Doordat Kay de afgelopen weken constante resultaten heeft weten te behalen heeft hij zich met een derde plaats in de ONK tussenstand ook gekwalificeerd voor de Dutch Masters of Motorcross. Tijdens deze wedstrijd staan de beste veertig rijders uit het ONK + buitenlandse rijders aan de start. Het DMOM gaat volgende week zondag van start op het Brabantse circuit in Oss.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


19-03-2017
 
 
Kay Karssemakers ONK 85cc in Axel
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)