Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers ONK 85cc in Rhenen
 

 

12- jarige Kay Karssemakers wint het ONK 85cc in Rhenen

Kay Karssemakers van het HMX Racing No Fear Husqvarna team heeft donderdag 25 mei de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Rhenen weten te winnen. De 12- jarige Karssemakers won de eerste manche en reed op gecontroleerde wijze naar een tweede plaats in de tweede manche, wat voldoende was voor de eindzege.

Op het heuvelachtige circuit van Rhenen werd op het Hemelvaartsdag gestreden om de punten voor het Open Nederlands Kampioenschap. Kay had er zin in en begon enthousiast aan de training. Nadat hij rustig het circuit had verkend zette hij een aantal ronden aan om een snelle tijd op de klokken te zetten. Dit lukte redelijk goed en uiteindelijk was zijn tijd goed voor een tweede plaats.
Gedreven bereidde hij zich voor op de eerste manche. De temperaturen waren een stuk hoger dan in de training waardoor het een zware manche beloofde te worden. Kay pakte een goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Op een tweede plaats kwam hij uit de eerste ronde en begon druk te zetten op leider. Kay loerde op een plaats waar hij de koppositie over kon nemen en dit moment kwam net na het midden van de wedstrijd. De tweede man gaf zich niet zomaar gewonnen waardoor de HMX-rijder het tempo strak moest houden tot aan de finish. Kay hield het hoofd koel en kwam na een spannende wedstrijd als winnaar over de finish.

Nadat hij tussen de manches in de nodige rust had genomen, was hij er voor de tweede manche weer klaar voor om er tegenaan te gaan. Ditmaal kwam hij net iets minder goed uit de start en kwam op een vierde plaats uit de eerste ronde. Kay hield de rijders voor hem goed in de gaten en wist al snel de derde plaats over  te nemen. Deze positie was nog niet voldoende voor de eindzege waardoor Kay het tempo hoog hield om ook tweede man nog te kunnen passeren. Dit lukte en na vier ronden nam Kay de tweede plaats in handen. De kopman had inmiddels al een klein gaatje weten te slaan die Kay niet meer dichtgereden kreeg. In de slotfase nam de crosser uit Boxtel geen onnodige risico‚Äôs meer en sloot de manche af op een tweede plaats.

Met een 1-2 in de manches won Kay het dagklassement in Rhenen en pakt hij zijn eerste dagwinst van het seizoen!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


26-05-2017
 
 
Kay Karssemakers ONK 85cc in Rhenen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)