Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers ONK Son én St. Isidorushoeve
 

 

Podiumplaatsen voor Kay Karssemakers in het ONK Son én St. Isidorushoeve

Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen op het programma. Op zaterdag stond de 12- jarige Kay achter het starthek in Son, op zondag ging het kampioenschap verder in St. Isidorushoeve. Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team wist met een derde en tweede plaats in het dag klassement beide dagen op het podium te eindigen.

Op zaterdag stond Kay achter het starthek in Son voor de achtste ONK-wedstrijd van het seizoen. In de tijdtraining zocht Kay lang naar de snelle lijnen en wist in de laatste ronde zijn eigen tijd te verbeteren en nam de derde tijd in handen. Hiermee verzekerde hij zichzelf van een goede startplaats in beide manches. In de eerste manche zat Kay er niet goed bij toen het starthek naar beneden viel en op een vijfde plaats begon hij aan de wedstrijd. Gedreven ging hij opjacht naar de rijders voor hem maar tot overmaat van ramp kwam hij bij het passeren van de rijders ten val en viel terug naar een tiende plaats. Op zijn HMX Nofear Husqvarna zocht Kay terug de aansluiting bij de rijders voor hem en wist met enorme snelle rondetijden verschillende rijders te passeren en op een vierde plaats over de finish te komen.

Klaar voor een beter resultaat stond Kay achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal was hij veel beter weg en dook op een tweede plaats door de eerste bocht. Gelijk nam hij de leiding in de wedstrijd over en er ontstond een spannend gevecht tussen de twee koplopers. Echter werd de wedstrijd vroegtijdig afgevlagd door een ronde vlag situatie. Dit betekende dat er opnieuw gestart moest worden, omdat de helft van de wedstrijdtijd nog niet verstreken was. Meer dan teleurgesteld kwam Kay van de motor en maakte hij zich klaar voor de herstart. Bij de herstart zat Kay er duidelijk minder goed bij met de start en pas op een vijfde plaats begon hij aan de wedstrijd. Gelijk voerde hij de druk op bij de rijders voor hem en wist in de tweede ronde de tweede plaats over te nemen. Echter was de afstand naar de kopman erg groot geworden. Kay probeerde om snellere rondetijden te rijden maar helaas kreeg hij het gaatje niet gedicht en werd op een tweede plaats afgevlagd.

Op zondag ging het ONK verder op het circuit in St. Isidorushoeve. Vol goede moed stond Kay 's ochtends klaar voor de tijdtraining. Gebrand reed hij een aantal enorm snelle rondetijden op de klok en met de pole position in handen keek hij uit naar beide manches. In de eerste manche reageerde de HMX Nofear Husqvarna rijder goed op het vallen van het starthek en dook op een vierde plaats door de eerste bocht. Gelijk nam hij de tweede plaats over en zocht aansluiting bij de kopman. In de beginfase van de wedstrijd kon hij de kopman aardig volgen maar na mate de wedstrijd vorderde moest hij toch een gaatje laten ontstaan. De HMX-rijder nam in het restende deel van de wedstrijd niet te veel risico's en kwam op een tweede plaats over de finish.

In de tweede manche zat Kay er duidelijk minder goed bij met de start en pas op een achtste plaats begon hij aan de wedstrijd. Gedreven wist hij in de eerste ronden al enorm veel rijders te passeren en kwam op een sterke tweede plaats door. Kay probeerde het gaatje naar de kopman te dichten maar helaas kwam hij in de derde ronde ten val en dit koste enorm veel tijd. Doordat Kay wel al een gaatje naar de derde man had weten te slaan kostte dit hem geen plaatsen en op een tweede plaats hervatte hij zijn wedstrijd. Met constante rondetijden reed hij de wedstrijd op safe uit en kwam opnieuw op een tweede plaats over de finish.

Met een derde plaats in het dag klassement op zaterdag, en een tweede plaats in het dag klassement op zondag, kan Kay tevreden terugkijken naar het weekend. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap verstevigd Kay zijn tweede plaats. A.s. weekend staat de laatste kwalificatiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 65/85 op het programma in Schwedt, Duitsland. Hier zal Kay er alles aan doen om zijn vierde plaats in de tussenstand te verdedigen en zich te verzekeren van een startplaats tijdens de finale van het Europees Kampioenschap in Loket, Tsjechië op 22/23 Juli.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


11-06-2017
 
 
Kay Karssemakers ONK Son én St. Isidorushoeve
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)