Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers in Lelystad én Eersel.
 

 

Positief ONK-weekend voor Kay Karssemakers in Lelystad én Eersel.

Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team heeft tijdens het dubbele ONK-weekend twee podiumplaatsen weten te behalen. Op zaterdag werd Kay derde in het dagklassement in Lelystad en op zondag sloot hij in Eersel het weekend op een mooie tweede plaats af.

Op zaterdag 8 juli stond Kay achter het starthek in Lelystad. In de tijdtraining verkende Kay het harde technische circuit en zocht lang naar de juiste lijnen. Uiteindelijk nam Kay de vijfde tijd in handen waarbij de tijden van de top5 kort bij elkaar lagen. In de eerste manche reageerde Kay goed op het starthek en op zijn HMX Nofear Husqvarna dook hij op een tweede plaats door de eerste bocht. In de beginfase van de wedstrijd werd Kay gelijk terugverwezen naar een vierde plaats. Halverwege de wedstrijd schoof Kay door naar een derde plaats. Ondanks dat hij niet lekker in zijn ritme wist te komen, kwam Kay alsnog op een derde plaats over de finish. In de tweede manche zat Kay er minder goed bij met de start en op een achtste plaats begon hij aan de wedstrijd. Gelijk zette de HMX-rijder de aanval bij de rijders voor hem in en wist in de eerste ronde al op een vierde plaats door te komen. Kay had duidelijk een beter ritme gevonden dan in de eerste manche en halverwege de wedstrijd nam hij met een mooie inhaalactie ook de derde plaats over. Dit wist Kay vast te houden tot aan de finish en na een sterke wedstrijd werd hij als derde afgevlagd.

Met een 3-3 in de manches werd Kay derde in het dagklassement in Lelystad. Op zondag ging het Open Nederlands Kampioenschap verder in Eersel. De laatste ONK-wedstrijd voor de zomerstop. In de training ging Kay er gelijk goed voor zitten en reed een aantal snelle rondetijden op de klok. In de eerste ronde wist hij gelijk zijn snelste tijd neer te zetten waarmee hij ook gelijk de snelste tijd mee in handen nam. Gedurende training wist geen enkele rijder nog over Kay zijn tijd heen te komen waardoor hij de pole position in handen wist te houden.

In eerste manche reageerde de HMX Nofear Husqvarna rijder goed op het starthek en op een vierde plaats begon hij aan de wedstrijd. Kay ging op jacht naar de derde man en met succes nam hij in de vierde ronde de derde plaats over. Inmiddels hadden de twee koplopers al een gaatje weten te slaan. Kay wist de manche met constante rondetijden uit te rijden en op een mooie derde plaats over de finish te komen. Gedreven stond Kay achter het starthek voor de tweede manche. Toen het starthek naar beneden viel reageerde Kay opnieuw goed en op zijn HMX Nofear Husqvarna dook hij als eerste de bocht in. Sterk rijdend wist hij de eerste twee ronden aan de leiding te rijden. In de derde ronden moest hij toch de koppositie afstaan aan de Australiër Jett Lawrence. Vervolgens bleef hij op een tweede plaats de kopman sterk volgen en na een sterke wedstrijd kwam hij op een knappe tweede plaats over de finish!

Met een 3-2 in de manches werd Kay tweede in het dagklassement in Eersel. Een positief weekend met twee mooie podiumplaatsen. In de tussenstand om het ONK 85cc grote wielen heeft Kay zijn tweede plaats wederom weten te verstevigen. Komende week zal Kay zich gaan klaarmaken voor de finale van de Dutch Masters of Motocross 85cc in Lichtenvoorde. Deze wordt volgend weekend verreden tijdens de zwarte cross. Eén week later staat de finale van het Europees Kampioenschap 85cc in Loket, Tsjechië op het programma en aansluitend het Junior Wereld Kampioenschap 85cc in Lange, Estland.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


09-07-2017
 
 
Kay Karssemakers in Lelystad én Eersel.
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)