Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers ONK 85cc Mill
 

 

Sterke tweede plaats voor Kay Karssemakers in het ONK 85cc Mill

Kay Karssemakers heeft afgelopen weekend een sterke tweede plaats weten te behalen tijdens de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in het Brabantse Mill. De 12- jarige Kay wist in beide manches een goede start te pakken en op een tweede plaats over de finish te komen wat hem in het dag klassement ook een tweede plaats opleverde.

Opnieuw was de opkomst groot in de 85cc klasse. Dat betekende dat er in twee groepen getraind werd, én een A en B finale gereden werd. Kay verkende in de eerste ronden van de training het mooie circuit van Mill en toen de tijdtraining van start ging zette hij gelijk aan om een snelle tijd op de klok te zetten. Lang stond Kay op een derde tijd, echter wist hij in de laatste ronde zijn snelste tijd met meer dan één seconde te verbeteren en sloot de tijdtraining op een nette tweede plaats af.

Met de start van de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en op een derde plaats begon Kay aan de wedstrijd. In de eerste ronde wist hij de leiding in de wedstrijd over te nemen. Echter kwam Kay in de tweede ronde ten val en verloor een aantal plaatsen. Op een achtste plaats ging Kay op jacht terug naar voren en wist met constante rondetijden terug te komen naar een tweede plaats. Na een hele sterke wedstrijd werd Kay tevreden op een tweede plaats afgevlagd.

Ook in de tweede manche begon de 12- jarige Kay sterk aan de wedstrijd. Opnieuw zat hij er goed bij met de start en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. Gelijk nam hij de leiding in de wedstrijd over en wist een kleine voorsprong van zo'n vier seconde uit te bouwen. Echter werd Kay in de slotfase van de wedstrijd gehinderd door een achterblijver waardoor hij enorm veel tijd verloor en de tweede man in het achterwiel van Kay terecht kwam. Ondanks dat Kay geconcentreerd bleef rijden werd hij in de laatste bocht voor de finish opnieuw gehinderd door een achterblijver waardoor hij de leiding verloor en teleurgesteld op een tweede plaats over de finish kwam.

Ondanks dat Kay na de tweede manche enorm teleurgesteld, maar vooral boos was heeft hij vandaag goede dingen laten zien. Tevreden over het rijden en gestreden tot het eind! Met deze resultaten werd Kay knap tweede in het dag klassement. Volgende week zondag staat de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Axel.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


12-03-2017
 
 
Kay Karssemakers ONK 85cc Mill
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)