Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers EK 85cc in Mill
 

 

Top 3 plaats voor Kay Karssemakers in het EK 85cc in Mill, Nederland

Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team heeft in het Pinksterweekend goede resultaten neer weten te zetten tijdens de vierde kwalificatiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in Mill. In zowel de eerste als in de tweede manche pakte de 12- jarige Kay kopstart en wist op een vijfde en derde plaats over de finish te komen. In het dag klassement greep hij met slechts één punt naast het podium en werd vierde.

Op zaterdag stond de kwalificatie dag op het programma. De vrije training nam Kay rustig de tijd om zijn rondjes te rijden op het circuit en wist een achtste tijd op de klok te zetten. Later volgde de pre-kwalificatie, hierin probeerde Kay meerdere malen zijn tijd te verbeteren maar doordat hij telkens te maken kreeg met andere rijders lukte dit niet geheel naar wens en met een negende tijd keerde hij niet tevreden terug naar het rennerskwartier

Na de pre-kwalificatie werd Mill getroffen door een flinke hoosbui waardoor het circuit er zwaar en modderig in kwam te liggen voor de kwalificaties. Uiteindelijk werd besloten dat enkel de 85cc klasse haar kwalificatieheat zou rijden. Kay had er in ieder geval zin in en reageerde goed op het vallen van het starthek. Echter trok hij zijn motor op het achterwiel waardoor hij van het gas af moest en hierdoor pas als achtste rijder aan de wedstrijd begon. Gedurende eerste ronden wist hij zich goed staande te houden op het modderige circuit en verschillende plaatsen winst te boeken. De HMX-rijder reed een constante kwalificatierace en in deze zware omstandigheden wist Kay zich met een vierde plaats in de 85cc klasse zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijden op zondag.

Op zondag begon de dag voor Kay met een warm-up. Hierin voelde Kay zich gelijk goed en wist na een nette warm-up de snelste tijd te noteren, waardoor hij met vertrouwen uitkeek naar beide manches. Vol goede moed stond Kay achter het starthek voor de eerste manche. Toen het starthek naar beneden viel reageerde Kay als een speer en nam met zijn HMX Nofear Husqvarna kopstart. Als leider begon Kay aan de wedstrijd maar helaas was dit voor korte duur. In de eerste ronde maakte Kay achterin de baan een foutje en werd gelijk terugverwezen naar een derde plaats. Kay liet het hier niet mee zitten en ging terug de aanval in bij de rijders voor hem. Met succes nam hij de tweede plaats over maar toen hij een aanval op de kopman in wilde zetten kwam hij ten val. Hierdoor verloor hij een aantal plaatsen en op een achtste plaats hervatte de HMX-rijder zijn wedstrijd. Kay nam hier geen genoegen mee en wist zich terug te vechten naar een vijfde plaats. In de slotfase van de wedstrijd was het verschil naar de vierde man te groot waardoor Kay geen risico's meer nam en op een vijfde plaats over de finish kwam.

Gebrand op een beter resultaat stond de 12- jarige Kay achter het starthek voor de tweede manche! Opnieuw nam hij kopstart en wist gedurende eerste ronde de leiding in handen te houden. In de tweede ronde moest hij toch de koppositie afstaan en ging op een tweede plaats verder. Lang hielt Kay zich staande op een tweede plaats maar halverwege de wedstrijd kreeg hij flinke druk van de derde man. Kay moest toch nog één plaatsje prijsgeven en wist na een hele sterke wedstrijd op een mooie derde plaats over de finish te komen.

Tot in de laatste ronde van de tweede manche was dit voldoende voor een derde plaats in het dagklassement maar omdat een andere rijder nog een plaats winst wist te boeken, moest Kay genoegen nemen met een vierde plaats in het dag klassement. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap heeft de HMX Nofear Husqvarna rijder hele goede zaken gedaan en is opgeklommen van een zevende naar een vierde plaats. De laatste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap staat over twee weken op het programma in Schwedt, Duitsland. Eerst zal Kay aankomende zaterdag achter het starthek staan in Son én zondag in St. isidorushoeve voor de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


04-06-2017
 
 
Top 3 plaats voor Kay Karssemakers in het EK 85cc in Mill, Nederland
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)