Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers EK 85cc in Denemarken
 

 

Derde plaats voor Kay Karssemakers op het EK 85cc in Denemarken

Kay Karssemakers heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de eerste voorronde van het Europees Kampioenschap 85cc in Denemarken. De 13- jarige Kay kwam hier sterk voor de dag en wist na een goede kwalificatie op zaterdag, een podiumplaats op zondag te veroveren en begint hiermee sterk aan het EK 85cc.

In het Deense Esbjerg werd de eerste van de vijf kwalificatiewedstrijden verreden. De voorrondes van het EK 65/85 zijn verdeeld in vier Europese zone's, de beste 10 rijders van iedere zone krijgen na vijf wedstrijden een startplaats toegewezen voor de grote finale tijdens de GP in Loket eind juli. Nederland is ingedeeld in Noord-West Europa, een van de sterkste vier Europese zone's waar gemiddeld zo'n zestig rijders zich op zaterdag proberen te kwalificeren, en de beste veertig rijders door gaan naar zondag.

Op zaterdag begon Kay gemotiveerd aan de trainingen. Kay was ingedeeld in de tweede groep. In de vrije training verkende Kay het mooie zanderige circuit en zette de snelste tijd op de klok. Ook in de pre-kwalificatie had Kay al snel zijn draai gevonden en ook nu wist hij de snelste tijd te noteren. Hiermee nam hij de beste uitgangspositie voor de kwalificatierace later op de dag. In de kwalificatierace reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en op een tweede plaats begon hij aan de wedstrijd. Al snel nam de Aalster Tentenbedrijf en Rijkers Bedrijfswagens gesponsorde rijder de leiding in handen en wist met een strak tempo weg te rijden bij zijn achtervolging. Met een voorsprong van meer dan twintig seconde won Kay de kwalificatierace en nam hiermee de tweede startplaats voor beide manches op zondag in handen.

Gemotiveerd begon Kay 's ochtends aan de warm-up. Dit was tevens de eerste keer dit weekend dat hij ook te maken kreeg met de rijders uit de andere groep. Kay gebruikte de warm-up om de baan te verkennen en wist in de laatste ronde een enorme snelle tijd op de klok te zetten, slechts 0,2sec langzamer dan de snelste man. Dit gaf extra vertrouwen voor de manches!

In de eerste manche was Kay helaas niet goed weg aan het starthek en buiten de top 20 begon Kay aan de wedstrijd. Tot overmaat van ramp kwam Kay in de eerste ronde ook nog ten val waardoor hij helemaal terugverwezen werd naar de achterhoede. Pas als aller laatste kon hij op een veertigste plaats de wedstrijd hervatte en nu was het dus de kunst om zo ver mogelijk naar voren te rijden. Dit lukte Kay prima en met enorme snelle rondetijden werd de ene na de andere rijder gepasseerd. Kay bleef vechten voor ieder plaatsje en doorgaan tot aan de laatste meter! Uiteindelijk kwam hij moegestreden op een hele knappe zesde plaats over de finish, kort in het achterwiel van de derde, vierde en vijfde man.
Gebrand op een betere start stond de Youth Pro MX rijder achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal was zijn start duidelijk beter en net binnen de top 5 begon Kay aan de wedstrijd. Kay had gelijk het juiste ritme gevonden en wist in de eerste ronde zich op te werken naar een derde plaats. Ook had hij inmiddels de twee kopmannen in zicht en met snelle rondetijden kwam hij steeds dichterbij. In de derde ronde nam Kay met een mooie inhaalactie de tweede plaats over en ging op jacht naar de kopman. De 13- jarige Kay wist de achterstand van zo'n vijf seconde dicht te rijden naar de kopman en probeerde op verschillende plaatsen de aanval in te zetten. Er ontstond een mooi gevecht tussen beide rijders maar uiteindelijk lukte het Kay niet om de winst naar zich toe te trekken en met een minimaal verschil van 1sec kwam Kay op een hele mooie tweede plaats over de finish!

Met een zesde en tweede plaats in de manches mocht Kay aan het einde van de dag als derde het podium beklimmen! Een knappe prestatie als je bekijkt dat Kay in de eerste manche, in dit Europese deelnemersveld vanaf een veertigste plaats moest komen! Kay heeft dit weekend goede dingen laten zien, de snelheid was goed en hij heeft gevochten tot aan de finish! In de tussenstand om het Europees Kampioenschap 85cc bezet Kay na één wedstrijd de derde plaats. A.s. weekend staat het Dutch Masters of Motocross op het programma in Mill.Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


28-04-2018
 
 
Derde plaats voor Kay Karssemakers op het EK 85cc in Denemarken
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)