Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers ONK 85cc Veendam
 

 

Diskwalificatie kost Kay Karssemakers de winst op het ONK 85cc in Veendam

Youth Pro MX rijder Kay Karssemakers heeft tijdens de elfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Veendam succes en tegenslag gekend. Na een sterke eerste manche waarin Kay op een tweede plaats over de finishkwam kreeg hij te horen dat hij met nog tien andere rijders gediskwalificeerd was vanwege het doorspringen bij een gele vlag situatie. In de tweede manche nam Kay revanche en won de manche maar door de diskwalificatie in de eerste manche ging de winst aanzijn neus voorbij.

Na de lange terugreis vanuit Australië kwam Kay op dinsdagmiddag aan op Schiphol. Voor een weekje rust was er echter geen tijd, want afgelopen weekend stond alweer de volgende ONK wedstrijd op het programma in Veendam. Doordat de wedstrijdmotoren het materiaal nog onderweg is vanuit Australië naar Nederland moest Kay deze wedstrijd op zijn trainingsmotor rijden. Gemotiveerd begon Kay 's ochtends aan de tijdtraining en dat hij er weer zin in had werd gelijk duidelijk toen hij in de tweede ronde vande tijdtraining een hele scherpe tijd op de klok zette. In het restende deel van de training wist niemand Kay z'n tijd nog te verbeteren en met een tijd die zo'n 1,5 sec sneller was dan de tweede man nam Kay de pole position in handen en keek uit naar beidemanches!

In de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en met de Vos-Oss KTM machine begon Kay op een derde plaats aan de wedstrijd. In de eerste ronde van de wedstrijd nam Kay al gelijk de leiding in de wedstrijd over. DeAlpinestars gekleede crosser had meteen een fijn ritme gevonden en legde het tempo steeds hoger. Dit resulteerde in een mooie voorsprong van zo'n 5 seconde na drie ronden. Echter ging het in de vierde ronde mis voor Kay toen hij toch wat hard ten val kwam.Zo snel als Kay kon zat hij weer op de motor om de schade te beperken en op een tweede plaats met zo'n 6 seconde achterstand hervatte Kay de wedstrijd. De Youth Pro MX rijder liet het er niet bij zitten en ging terug de achtervolging in. Kay kreeg vanuit depits door dat hij sneller was en iedere ronde zag hij zijn achterstand naar de kopman verkleinen. In de laatste ronde van de wedstrijd had Kay het achterwiel van de kopman gevonden en in een alles of niets poging zette hij een aanval in. Helaas lukte dit netniet en schoof Kay weg in een bocht doordat hij heel kort af wilde draaien. Na een hele mooie wedstrijd waarin Kay alles had gegeven kwam hij op een tweede plaats over de finish. Echter kreeg Kay na de manche van de KNMV te horen dat hij samen met nog tienandere rijders gediskwalificeerd was omdat er door al deze rijders doorgesprongen zou zijn bij een gele vlagsituatie. Kay gaf direct aan dat hij echt niet had doorgesprongen en niet wist wat hij dan fout had gedaan. Helaas bleef de KNMV bij hun besluit enkon er niks meer aan de uitslag veranderd worden, dit betekende dus een nul-score voor de crosser uit Boxtel.

Later op de middag stond Kay achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal wilde hij maar één ding; revanche! Echter was Kay zijn start minder en net buiten de top 5 begon Kay op een zesde plaats aan de wedstrijd. Gedreven ging Kayer eens goed voor zitten en met hele snelle rondetijden wist hij zich binnen no-time op te werken naar een derde plaats. Kay nam hier geen genoegen mee en nog geen ronde later nam hij met een hele scherpe inhaalactie de koppositie over. Met snelle rondetijdenwerkte de Aalster Tentenbedrijf en Rijkers Bedrijfswagens gesponsorde rijder zich los van de concurrentie. Kay had een goed ritme te pakken en met constanten rondetijden werd zijn voorsprong opgebouwd naar zo'n twaalf seconde. Na een dijk van een wedstrijdkwam Kay tevreden als winnaar over de finish.

Met deze resultaten (2-1) zou Kay dus het dag klassement hebben gewonnen in Veendam. Echter bleef de diskwalificatie in de eerste manche staan waardoor Kay geen 45 punten, maar 0 punten kreeg. Hierdoor was, ondanks de winst in de tweedemanche, een goede uitslag onmogelijk. Erg jammer maar desondanks kan Kay tevreden zijn over het rijden en was hij de hele dag de snelste 85cc rijder op de baan. In de tussenstand in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen bezet Kay nog altijd detweede plaats. Over drie weken gaat het kampioenschap verder in Arnhem, maar eerst zal Kay aankomend weekend het MXoEN in Gdnask, Polen rijden met Team Nederland!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


02-09-2018
 
 
Diskwalificatie kost Kay Karssemakers de winst op het ONK 85cc in Veendam
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)