Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers EK 85cc Duitsland
 

 

Dubbele manchezege voor de 13- jarige Kay Karssemakers op het EK 85cc in Duitsland

De afgelopen weken was Kay Karssemakers er vaak dichtbij maar keer op keer greep hij er nipt naast de overwinning. Tijdens de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc North-West in Dreetz, Duitsland greep hij de overwinning met beide handen stevig vast. De Team Youth Pro MX-rijder wint beide manches en stijgt hiermee naar een tweede plaats in de tussenstand!

Op zaterdag stond de welbekende kwalificatie op het programma. Ditmaal werd er in één groep getraind omdat er precies veertig rijders waren aangemeld in de 85cc klasse. In de vrije training verkende Kay het circuit en zette een mooie tweede tijd neer. Hij voelde zich al snel goed op het mooie zandcircuit en keek uit naar het weekend. Ook in de pre-kwalificatie lukte het Kay om een snelle tijd neer te zetten, met een derde tijd had hij een goede startpositie voor de kwalificatierace later op de middag.

De kwalificatierace ging over 15min +2r. Kay reageerde goed op het vallen van het starthek en leek binnen de top 5 aan de wedstrijd te beginnen. Echter ging het mis in de eerste bocht toen er een rijder voor hem viel, Kay kon deze, samen met een hele groep rijders niet meer ontwijken waardoor er een valpartij met zo'n 10 rijders ontstond. Op een negenendertigste plaats kon Kay zijn wedstrijd hervatte en nu was het de kunst om zo ver mogelijk naar voren te komen. Kay zette alles op alles en wist zich nog helemaal op te werken naar een elfde plaats, hiermee hielt hij de schade voor een goede startplaats in beide manches op zondag redelijk beperkt. 

Gemotiveerd begon Kay op zondagochtend aan de warm-up. Al snel had hij zijn draai op het circuit gevonden en met de snelste warm-up tijd in handen gaf dit extra vertrouwen voor de manches! Het starthek voor de eerste manche viel en de Youth Pro MX rijder reageerde goed op het vallen van het starthek. Doordat Kay een snelle en goede lijn in de eerste bocht wist te nemen nam hij zelfs kopstart en begon zo met de Vos Oss KTM machine als leider aan de wedstrijd. Kay had gelijk het juiste ritme gevonden en wist zelfs in de beginfase van de wedstrijd al een kleine voorsprong op te bouwen. Echter maakte hij halverwege de wedstrijd een klein foutje waardoor zijn voorsprong teruggebracht werd naar 1sec. Kay herpakte zich snel, door constante rondetijden te blijven rijden bouwde hij zijn voorsprong in de slotfase van de wedstrijd nog uit naar zo'n zeven seconde en kwam tevreden als winnaar over de finish.

Gebrand op nog een goed resultaat stond Kay later op de middag achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal was hij iets minder goed weg aan het starthek en net binnen de top 5 begon Kay aan de wedstrijd. Al snel werkte Kay zich op naar een tweede plaats en ging op jacht naar de kopman. Kay wist dat als hij het dag klassement wilde winnen hij de leider in de wedstrijd moest passeren. Kay gaf zich daarom ook niet zomaar gewonnen en bleef vechten voor iedere meter. Doordat Kay de hele wedstrijd bleef aandringen bij de kopman maakte deze een foutje, hier kon Kay optimaal van profiteren en nam de leiding in de wedstrijd over. De Aalster Tentenbedrijf en Rijkers Bedrijfswagens gesponsorde rijder had nu een enorme voorsprong van zo'n 25sec. In de slotfase bleef hij geconcentreerd rijden en wist zo ook de tweede manche op zijn naam te schrijven!

Met een 1-1 wint de 13- jarige Kay het dag klassement in Dreetz en dus mocht de Alpinestars gekeelde crosser als winnaar het podium beklimmen! Ook wint hij voor het eerst dit seizoen een wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc met een dubbele zege. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap 85cc Nort-West doet Kay ook goede zaken en na deze winst stijgt hij naar een tweede plaats. Aankomend weekend zal Kay achter het starthek staan in Borculo voor de volgende ONK wedstrijd.  De volgende wedstrijd om het EK staat over twee weken op het programma in Slowakije.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


03-06-2018
 
 
Kay Karssemakers EK 85cc Duitsland
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)