Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Markelo
 

 

Dubbelslag en de 'red plate' voor Kay Karssemakers

Dubbelslag en de 'red plate' voor Kay Karssemakers tijdens de Dutch Masters 85cc in Markelo
In Markelo heeft Kay Karssemakers kei hard uitgehaald tijdens de eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross. De Brabander was het snelste in de training en kon vervolgens met twee manche overwinningen zegevieren. Dit betekend dat de KTM-rijder over drie weken met de 'Redplate' van start zal gaan tijdens de tweede wedstrijd van het DMOM in Oldebroek.
Als een van de eerste rijders ging Kay op zondagmorgen vroeg het circuit op. In de vrije training zocht hij naar de juiste lijnen. En dit met succes, want toen de tijdtraining van start ging reed Kay een hele scherpe tijd op de klok en pakte de pole-position met bijna een seconden voorsprong op de tweede man. Dat gaf natuurlijk vertrouwen voor de twee manches later op de dag van 20 minuten en een ronde.

Wanneer het starthek voor de eerste keer deze bewolkte dag valt komt Kay goed weg hij grijpt nipt naast de HGS Holeshot Award en duikt als tweede de eerste bocht in. Kay slaat gelijk zijn slag en nog voor ze het bos in verdwijnen neemt de crosser uit Boxtel de leiding over. In de eerste helft van de wedstrijd bouwt hij een voorsprong op van zo'n 15 seconden. Kay rijd een ijzersterke race en weet in de slotfase de wedstrijd op een gepast tempo de wedstrijd uit te rijden. De eerste manche overwinning is een feit voor de Alpinestars-geklede crosser.

Ook de tweede manche komt Kay goed over te starthek en hij probeert de HGS Holeshot Award te winnen. Ook nu lukt dat net niet en opnieuw begint Kay op een tweede plaats aan de wedstrijd. Gelijk aan de eerste manche laat de Team Youth Pro MX-rijder de concurrentie het tempo in de eerste ronde bepalen. Na het even afgekeken te hebben zet de Arai Helmets -gesteunde crosser de aanval in. Hij neemt de leiding over en weet zich vervolgens los te werken van de concurrentie. Ook de tweede manche wordt door Kay gewonnen en hij is duidelijk blij met deze glansrijke overwinning.

Met twee manche overwinningen, wint Kay ook het dag klassement met het maximale aantal punten. Ook betekende deze overwinning dat Kay na één wedstrijd aan de leiding staat in het Dutch Masters of Motocross kampioenschap 85cc. Na drie drukke weken heeft Kay nu twee rustige weken zonder wedstrijden voor zich. De Dutch Masters of Motocross gaan op paasmaandag verder in Oldebroek.Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


11-03-2018
 
 
Dubbelslag en de 'red plate' voor Kay Karssemakers
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)