Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemaker ONK 85cc Borculo
 

 

Winst voor Kay Karssemakers op het ONK 85cc in Borculo

Afgelopen weekend stond in Borculo de negende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen op het programma. Kay Karssemakers van Team Youth Pro MX liet opnieuw zien dat hij steeds beter in vorm aan het komen is en en won met een eerste en tweede plaats in de manches het dag klassement. Daarnaast wist de 13- jarige Kay op het technische circuit zelfs het baanrecord te verbeteren.

's ochtends in de tijdtraining lukte het Kay niet om lekker in het ritme te komen. Daarnaast was het erg druk op de baan waardoor het lastig was om een vrije ronde te vinden waarin hij een snelle tijd neer kon zetten. Desondanks zette hij toch een vierde tijd op de klok maar was hier verre van tevreden mee.

 Gemotiveerd stond de Youth Pro MX rijder achter het starthek voor de eerste manche. Toen het starthek naar beneden klapte reageerde Kay goed en dook op een derde plaats door de eerste bocht. Gelijk nam hij de tweede plaats over en zocht het achterwiel van de leider. Echter lukte het Kay ook nu niet om meteen lekker in het ritme te komen, dit was ook duidelijk te zien aan het rijden. Halverwege de wedstrijd maakte de kopman een foutje waarvan Kay kon profiteren en de leiding in de wedstrijd kon overnemen. Echter bleef zijn concurrent kort in het achterwiel en opnieuw werd Kay terugverwezen naar een tweede plaats. Hier was Kay duidelijk niet tevreden mee. In de slotfase van de wedstrijd had Kay duidelijk een beter ritme gevonden en zette hij alles op alles. Na een spannend slot nam de Alpinestars rijder twee ronden voor de finish met een hele mooie inhaalactie de leiding terug over en won de manche.

 Gebrand op nog een goed resultaat begon Kay op een tweede plaats aan de tweede manche. Echter kwam Kay in de eerste ronde van de wedstrijd met zijn hand tegen een paaltje wat hem één plaats kostte. Gelukkig herpakte Kay zich snel en nam één ronde later de tweede plaats terug over. De Aalster Tentenbedrijf en Rijkers Bedrijfswagens gesponsorde rijder had al snel een fijn ritme gevonden en ging met hele snelle rondetijden op jacht naar het achterwiel van de kopman. Met de snelste rondetijd in de wedstrijd kon Kay op de Vos Oss KTM machine de aansluiting met de kopman maken en er ontstond een enorm spannend gevecht om de winst in de tweede manche. Kay probeerde het aan alle kanten en zat er meerdere keren enorm dichtbij. Toen Kay in de slotfase van de wedstrijd iets meer moeite had met een achterblijver die net voor hem reed werd dit gelijk afgestraft en werd de achterstand te groot om nog een aanval in te kunnen zetten. Enigszins teleurgesteld kwam de Youth Pro MX rijder op een tweede plaats over de finish.

Met een 1-2 in de manches won Kay het dag klassement in Borculo. Dat het met de snelheid goed zit bleek wel aan de rondetijden in de tweede manche. Kay reed namelijk niet alleen de snelste rondetijd van de wedstrijd maar wist ook het baanrecord te verbeteren. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen bezet Kay momenteel de tweede plaats en heeft in Borculo een aantal puntjes goedgemaakt op de leider in het kampioenschap. A.s. weekend staat de vierde selectiewedstrijd in het EK 85cc op het programma in Slowakije. Het weekend daarna gaat het ONK weer verder in Lelystad!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


10-06-2018
 
 
Kay Karssemaker ONK 85cc Borculo
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)