Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers in Australië 3e van de Wereld
 

 

Kay Karssemakers 3e van de Wereld op het WK 85cc 2018 in Australië

Youth Pro MX rijder Kay Karssemakers heeft opnieuw het podium behaald tijdens het FIM Junior Wereld Kampioenschap 85cc 2018. Het WK Junior werd dit jaar verreden in Horsham, een plaats in het zuiden vanAustralië. Karssemakers, die voor het vijfde jaar op rij deel mocht nemen aan het WK Junior voelde zich gedurende het weekend steeds beter op het snelle circuit van Horsham. Na twee redelijke starts en constante manches werd hij met twee keer een vierde plaats,derde van de Wereld! De zaterdag,

ook wel de kwalificatie dag genoemd, begon met twee vrije trainingen. Deze benutten Kay om het mooie en zeer snelle circuit te verkennen. Echter kreeg hij in de tweede vrije training nog een tegenslag te verwerkentoen de mousse in zijn achterband kapot ging waardoor Kay helaas vroegtijdig het circuit moest verlaten. In de pauze werd de band gewisseld en gemotiveerd stond Kay later op de dag klaar voor de kwalificatie training. De Vos Oss KTM rijder had 30 minuten detijd om zo'n snel mogelijke tijd op de klok te zetten. Kay bouwde het tempo rustig op en wist meerdere malen zijn eigen tijd te verbeteren. Uiteindelijk kwam de Alpinestars gekeelde crosser uit op een nette zesde tijd. De tijden van de top10 lagen enorm dichtbij elkaar en met een zesde tijd had Kay een prima uitgangspositie voor beide manches op zondag!

Op zondag barstte de strijd los! Echter had het snachts flink geregend waardoor de baan er totaal anders uitzag dan op zaterdag. In de warm-up verkende de Wereldkampioen 65cc van 2015 opnieuw rustig het circuiten zocht naar fijne lijnen. Positief sloot Kay de warm-up af en keek uit naar beide manches!

 In de eerste manche reageerde Kay redelijk goed op het vallen van het starthek en op een achtste plaats begon de Youth Pro-MX rijder aan de wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd wist Kay twee plaatsen winst te boeken om op een zesde plaats de tweede rondeuit te komen. Kay had na een aantal ronden een goed ritme gevonden en verhoogde zijn tempo. De Vos Oss KTM rijder ging op jacht naar de rijders voor hem en twee ronden later wist hij de vijfde plaats over te nemen. Kay nam zeker geen genoegen met een vijfdeplaats en doordat hij constante rondetijden bleef rijden nam hij in de slotfase van de eerste manche met een mooie inhaalactie de vierde plaats over. Zonder risico's ging hij de laatste ronde in en kwam op een nette vierde plaats over de finish!

 Na een nette vierde plaats in de manches stond Kay later op de middag achter het starthek voor de tweede manche! Alles was nog mogelijk, de verschillen tussen de rijders zijn minimaal, en dat wist ook Kay. Echter nam Kay opnieuw niet de beste start maar desondankskon hij net binnen de top 10 aan de wedstrijd beginnen. Er was dus opnieuw werk aan de winkel! De Alpinestars gekeelde crosser had al snel het juiste ritme gevonden en wist binnen vijf ronden de top 5 binnen te stoten. Met een lekker ritme bleef de 14- jarigeKay vechten voor wat hij waard was en met een mooie inhaalactie nam hij dan ook niet veel later de vierde plaats over. Het gat naar de top 3 was te groot maar ook in de slotfase van de wedstrijd bleef Kay gecontroleerd en met een constant tempo rijden. Hijhad inmiddels doorgekregen dat 2x een vierde plaats voldoende was voor het podium! Na bijna 25min. wedstrijd kwam de Aalster Tentenbedrijf en Rijkers Bedrijfswagens gesponsorde rijder op een vierde plaats afgevlagd!

Met deze resultaten eindigde Kay op een hele mooie derde plaats in het Junior Wereld Kampioenschap 85cc 2018! Een goede prestatie als je bekijkt dat het Junior WK enkel één wedstrijd is, en dus alles in zo'n weekend moet kloppen. Ondanks dat Kay er qua resultaatmeer uit had willen halen, is hij tevreden over het rijden en kan hij terugkijken op een heel mooi en leerzame tijd in Australië! Kay nam dit jaar voor het vijfde jaar op rij deel aan het WK Junior Motorcross. En dus niet zonder resultaat, 5 WK deelnamen;1x wereld kampioen en 2x een top 3 klassering!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


26-08-2018
 
 
Kay Karssemakers in Australië 3e van de Wereld
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)