Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers ONK 85cc Arnhem
 

 

Modderige tweede plaats voor Kay Karssemakers op het ONK 85cc in Arnhem

Afgelopen weekend heeft Kay Karssemakers tijdens de twaalfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Arnhem een tweede plaats weten te behalen. In de eerste manche kwam Kay na een matige start sterk naar voren in de modder en werd tweede.  Door de aanhoudende regen werd de tweede manche afgelast.

De afgelopen weken had Kay de meeste tijd doorgebracht op de 125cc machine, maar doordat hij graag de laatste drie ONK's op de 85cc wilde afsluiten moest hij voor nu even terug op de 85cc. Het wedstrijdmateriaal uit Australië was terug in Nederland en nadat de Alpinestars rijder op zaterdag een goede training had afgewerkt op het circuit van Deurne stond hij zondagochtend klaar voor de tijdtraining in Arnhem.

In de tijdtraining zette Kay gelijk in de eerste ronde een snelle tijd op de klok. Doordat het circuit iedere ronde zwaarder werd lukte het Kay niet om in het restende deel van de training zijn tijd nog te verbeteren. Meerdere malen kwam hij er dichtbij maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een derde tijd. Hiermee verzekerde hij zich wel van een goede startplaats in beide manches.

Gemotiveerd stond Kay achter het starthek voor de eerste manche. De Youth Pro MX rijder reageerde goed op het vallen van het starthek maar zat er in de eerste bocht toch niet helemaal lekker bij. Net buiten de top 5 kon Kay aan de wedstrijd beginnen. Het circuit was duidelijk zwaarder dan in de training en ook gedurende manche bleef het maar door regenen. Echter voelde Kay zich goed op het modderige circuit en wist zich binnen één ronde op te werken naar een tweede plaats. Na de openingsronde ging Kay in gevecht met zijn concurrent en beide rijders hielden zich goed staande in de modder. Meerdere malen zat Kay erg dicht in het achterwiel van de kopman maar doordat hij net iets meer hinder had van de achterblijvers koste hem dit telkens weer een aantal meter. Gecontroleerd reed Kay de wedstrijd uit en kwam op korte achterstand van de winnaar, op een tweede plaats over de finish.

Doordat de regen aanhield en het circuit steeds zwaarder en modderiger werd, is er besloten om de tweede manches af te lassen. Met een tweede plaats in de eerste manche, eindigde Kay dus ook op een tweede plaats in het dag klassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen bezet de Rijkers Bedrijfswagens en Aalster Tentenbedrijf gesponsorde rijder ook nog altijd de tweede plaats. Over twee weken staat voor Kay de voorlaatste ONK wedstrijd op het programma in Geldermalsen.


Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


23-09-2018
 
 
Kay Karssemakers ONK 85cc Arnhem
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)