Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Dutch Masters 125cc Rhenen
 

 

Kay Karssemakers pakt podiumplaats in de Dutch Masters 125cc in Rhenen

Kay Karssemakers van het KTM Diga Junior Racing team heeft afgelopen donderdag op Hemelvaartsdag een podiumplaats weten te behalen tijdens de derde wedstrijd in het Dutch Masters of Motocross 125cc in Rhenen. De 14- jarige Kay paktein de eerste manche een redelijke start en kwam op een ijzersterke derde plaats over de finish. In de tweede manche zat Kay er minder goed bij met de start en vanuit buiten de top 10 wist hij zich op te werken naar een vijfde plaats. Met deze resultaten werdde Oakley gesponsorde rijder derde in het dag klassement en behaalde hiermee zijn eerste Dutch Masters 125cc podium van het seizoen!

Op Hemelvaartsdag ging het Dutch Masters of Motocross verder op het circuit van Rhenen. Een heel mooi circuit waar Kay altijd graag rijd. Na de teleurstelling van afgelopen weekend was Kay gebrand om vandaag een goed resultaat neer te zetten. In de tijdtrainingverkende Kay het mooie circuit en verbeterde meerdere keren zijn eigen rondetijd. Echter lukte het Kay niet om helemaal lekker in het ritme te komen waardoor hij niet verder kwam dan een negende tijd. Wel lagen de tijden vanaf de vierde man erg kort bij elkaarwaardoor Kay met een goed gevoel uitkeek naar de manches!

In de eerste manche koos de KTM Diga rijder een plaats aan de binnenkant van het starthek. Toen het starthek naar beneden viel reageerde Kay goed en dook op een zesde plaats door de eerste bocht. In de beginfase van de wedstrijd lukte het Kay niet om eenlekker ritme te vinden en na een klein foutje werd hij zelfs even terugverwezen naar een negende plaats. Kay was het hier duidelijk niet mee eens en wist zich binnen één ronde weer terug op te werken naar een zesde plaats. Vanaf toen had Kay,  mede gesponsorddoor On That Ass, een goed ritme te pakken en zocht naar het achterwiel van de vijfde man. Met een mooie inhaalactie nam Kay de vijfde plaats in de wedstrijd over en vervolgens ging hij op jacht naar de top 3. Binnen twee ronden wist hij een gat van zo'n drieseconde dicht te rijden om vervolgens de derde plaats in de wedstrijd over te nemen. De 14- jarige Kay bleef geconcentreerd tot aan de finish en na een dijk van een wedstrijd werd hij op een knappe derde plaats afgevlagd!

Tevreden over de eerste manche stond Kay later op de middag achter het starthek voor de tweede manche. Het starthek viel maar helaas zat Kay er ditmaal niet goed bij. Buiten de top 10 begon Kay pas op een plaatsje of veertien aan de wedstrijd om vervolgensde eerste ronde op een twaalfde plaats door te komen. Dat betekende dat er nog flink wat werk verricht moest worden wilde Kay aan het einde van de dag het podium beklimmen. De KTM Diga Junior rijder zette alles op alles en wist zich in de tweede ronde al opte werken naar een achtste plaats. In de ronden die volgde reed Kay het gaatje naar de zesde en zevende man dicht. Met een mooie actie nam Kay de zesde plaats in de wedstrijd over maar maakte vervolgens ook één klein foutje waardoor hij weer terug verwezenwerd naar een zevende plaats. Kay nam hier echter geen genoegen mee, want hij wist dat het podium in zicht was.. Hij zette nog een tandje bij, reed een ijzersterke slotfase en kwam na een spannend gevecht op een mooie vijfde plaats over de finish! En dat wasgenoeg voor een podiumplaats!

Met een 3-5 in de manches pakte Kay voldoende punten om aan het einde van de dag het podium te mogen beklimmen! Met een mooie derde plaats in het dag klassement kan Kay tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Kay heeft zich na de teleurstelling van afgelopenweekend enorm goed weten te herpakken en is vandaag beloond met een mooie podiumplaats! A.s. zondag staat de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc op het programma in Gemert!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


30-05-2019
 
 
Kay Karssemakers Dutch Masters 125cc Rhenen
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)