Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers ONK 125cc Harfsen
 

 

14- jarige Kay Karssemakers sterk tweede in het ONK 125cc Harfsen

Kay Karssemakers van het KTM Diga Junior Racing team heeft afgelopen weekend tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in het Gelderse Harfsen een ijzersterke tweede plaats weten te behalen. De 14- jarigeKay vocht zich in beide manches na een slechte start terug vanuit buiten de top 10 naar een tweede plaats. Met deze resultaten werd hij ook tweede in het dag klassement.

 Na een positieve trainingsweek stond Kay op zondagochtend klaar voor de tijdtraining. Na twee vrije trainingsronden ging de tijdtraining van start en Kay reed verschillende snelle ronden op de klok. Na meerdere malen zijn eigen tijd verbeterd te hebben kwamhij uiteindelijk uit op een derde trainingstijd. Hier was hij niet helemaal tevreden mee, maar verzekerde zich wel van een goede startplaats in beide manches.

 Gemotiveerd stond Kay later in de ochtend achter het starthek voor de eerste manche. Toen het starthek viel kwam Kay helaas niet goed weg en pas op een twaalfde plaats begon de KTM Diga Junior rijder aan de wedstrijd. In de eerste ronde had Kay al verschillendeplaatsen goed gemaakt en kwam op een achtste plaats door. Kay had al vrij snel een goed ritme gevonden en de achtervolging op de rijders voor hem ging verder. De ene na de andere rijder werd gepasseerd en met een hoog tempo drong Kay de top 3 binnen. Kay reedeen dijk van een wedstrijd, nam in de slotfase de tweede plaats over en werd na een spannend gevecht tot aan de finish op een tweede plaats afgevlagd!

 Later in de middag viel het starthek voor de tweede manche. Opnieuw was Kay niet goed weg aan het starthek en rond een plaatsje of vijftien begon hij aan de wedstrijd. Kay liet er geen gras over groeien en wist in de eerste ronde al zoveel rijders te passerendat hij op een vierde plaats door wist te komen. Kay zocht naar de aansluiting met de top 3 en er ontstond een mooi duel om de tweede plaats in de wedstrijd. Met een mooie inhaalactie nam Kay in de vijfde ronde de derde plaats over en één ronde later wisthij ook de tweede man te passeren. Met de snelste ronde tijd in de wedstrijd reed Kay op de Diga KTM-machine weg bij de derde man en wist zelfs iets in te lopen op de kopman. Echter lukte het Kay niet om in de slotfase het verschil met de kopman te maken enna een ijzersterke wedstrijd kwam hij opnieuw op een tweede plaats over de finish!

Met een 2-2 in de manches eindigde Kay in het dag klassement ook op een tweede plaats! Ondanks twee slechte starts zijn we enorm tevreden over het rijden vandaag. Kay had zelfs de snelste rondetijd in de tweede manche! Volgend weekend staat de vierde wedstrijdom het Europees Kampioenschap 125cc op het programma in Saint Jean d'Angely in het zuid-westen van Frankrijk.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


19-05-2019
 
 
14- jarige Kay Karssemakers sterk tweede in het ONK 125cc Harfsen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)