Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers ONK 125cc Gemert
 

 

Kay Karssemakers boekt manchezege en wint het ONK 125cc in Gemert

De 14- jarige Kay Karssemakers van het KTM Diga Junior Racing team heeft afgelopen zondag de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Gemert op zijn naam weten te schrijven. In de eerste manche werkte Kay zich vanaf een vijfde plaats op naar de leiding en won. In de tweede manche kwam Kay met de start in de problemen en kwam van een dertigste terug naar een derde plaats. Hiermee pakte hij voldoende punten om de dag winst naar zich toe te trekken en stijgt naar een tweede plaats in het kampioenschap!

Na het podium in Rhenen afgelopen donderdag stond Kay gemotiveerd klaar voor de tijdtraining op zondag ochtend. Kay werkte een nette training af en nam met een minimaal verschil de derde tijd in handen. De verschillen met de twee rijders voor hem waren enorm klein, waardoor Kay de tijdtraining met een goed gevoel afsloot en uitkeek naar de manches!

In de eerste manche reageerde Kay goed op het starthek en stuurde zijn Diga KTM net binnen de top 5 door de eerste bocht. In de eerste ronde wist Kay zich al op te werken naar een vierde plaats en hij ging op jacht naar de rijders voor hem. Na drie ronden had hij de tweede plaats in handen maar de achterstand naar de kopman bedroeg zo'n acht seconde. Kay nam echter geen genoegen met een tweede plaats en zette alles op alles om de achterstand weg te werken. Dit lukte prima en iedere ronde werd met constante rondetijden het gat naar de kopman verkleind. In de voorlaatste ronde had Kay het achterwiel van de kopman gevonden en met een mooie inhaalactie nam hij de leiding in de wedstrijd over. Gecontroleerd reed Kay de wedstrijd uit en kwam als winnaar over de finish!

Gebrand op een goed resultaat stond Kay later in de middag achter het starthek voor de tweede manche. Echter ging het ditmaal gelijk mis in de start toen er een andere rijder voor hem ten val kwam. Hierdoor kwam Kay tot stilstand in de eerste bocht en buiten de top 30 kon Kay pas aan de wedstrijd beginnen. Dit betekende dag Kay onder zeer warme omstandigheden een inhaalwedstrijd moest rijden. Hij had zo'n 20 minuten de tijd om zo ver mogelijk naar voren te komen. De Oakley-gesponsorde rijder had gelijk een goed ritme gevonden en passeerde de ene na de andere rijder. Halverwege de wedstrijd had Kay zich al opgewerkt naar een zesde plaats. Hier was Kay echter niet tevreden mee en bleef knokken tot de finish. Kay zette alles op alles en wist zich in de slotfase van de wedstrijd nog helemaal op te werken naar een derde plaats. Na een ijzersterke inhaalwedstrijd werd hij op een derde plaats afgevlagd.

Na een mooie manche-overwinning in de eerste manche én een ijzersterke inhaalwedstrijd in de tweede manche behaalde Kay genoeg punten om de dag winst naar zich toe te trekken! Ook in het Open Nederlands kampioenschap 125cc heeft Kay goede zaken gedaan en is opgeklommen naar een tweede plaats! De volgende wedstrijd is het EMX 125cc op 22/23 juni in Duitsland.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


02-06-2019
 
 
Kay Karssemakers ONK 125cc Gemert
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)