Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Reddingsbrigade Boxtel
 

 

Grootschalige oefening Reddingsbrigades RVR Brabant-Noord.

Op zondag 13 april heeft er in het Billy-Birdpark in Volkel een grootschalige oefening plaatsgevonden. Tijdens deze oefening zijn verschillende reële (ongeval) situaties nagebootst met meerdere pseudo slachtoffers. Er zijn 2 reddingsgroepen met in totaal 6 boten ingezet, iedere reddingsgroep werd aangevoerd door een reddingsleider, deze stond in verbinding met de OvD (Officier van Dienst), welke de gehele reddingsoperatie aanstuurde.

De ongevallen welke nagebootst zijn waren zeer divers, van onderkoeling tot hartstilstand tot een val vanuit een achtbaan, maar ook een evacuatie stond op het programma.
Leden van de aangesloten reddingsbrigades zijn deze dag ingezet als slachtoffer, redder en waarnemer en OvD. In totaal zijn er 80 vrijwilligers deze dag actief geweest.  Dit alles om in geval van een incident goed samen te kunnen werken en zo de juiste hulp aan slachtoffers te kunnen verlenen.
Nieuw tijdens deze oefening was dat er onafhankelijke beoordelaars aanwezig waren voor de redders, EHBO’ers en de OvD.  Er zijn veel handelingen goed gegaan maar er zijn zeker ook nog aandachtpunten waar tijdens een volgende inzet/oefening aandacht aan besteed dient te worden.
Aan deze oefening hebben de volgende reddingsbrigades deelgenomen: Reddingsbrigade Boxtel, Uden, Veghel (deze brigade waren verantwoordelijk voor de organisatie van deze oefening), Den Bosch, Erica (Mill) en Oss.

De datum van de volgende RvR oefening is niet bekend, deze oefening zal dan door andere brigades uit de regio georganiseerd worden.

Auteur Erna Steenbekkers
Meer reddingbrigrade Boxtel nieuws >>>>


13-04-2014
 
 
Reddingsbrigade Boxtel
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)