Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

100 jaar Reddingsbrigade Nederland
 

 

100 jaar Reddingsbrigade Nederland vaartocht van start

Reddingsbrigades varen van IJmuiden naar Madurodam voor het goede doel & onthulling miniatuur reddingspost


Reddingsbrigade Nederland bestaat dit jaar 100 jaar. Al een eeuw  staan de vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade klaar om Nederland veilig van het water te laten genieten. Om dat te vieren zal dit weekend  ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum een vaartocht plaatsvinden  en zal het jubileumjaar zondag 22 oktober worden afgesloten met een vereeuwiging van de Reddingsbrigade in Madurodam.

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober varen lifeguards, van reddingsbrigades afkomstig uit verschillende delen van het land, van IJmuiden naar Madurodam. 50 lifeguards zullen varend in open reddingsboten een afstand afleggen van  zo’n 100 km.  Ze willen daarmee geld ophalen voor het goede doel:  Kinderen die financieel niet in de gelegenheid zijn om een zwemdiploma te halen, de mogelijkheid bieden  dit wel te doen. Op die manier helpen we met elkaar om in Nederland te vergroten en meer mensen veilig van het water te laten genieten.

Maarten van der Weijden zwemt mee en onthult miniatuur reddingspost in Madurodam
Op het laatste stuk van de vaartocht zal oud Olympisch- en Wereldkampioen Openwaterzwemmen Maarten van der Weijden zondag 22 oktober meezwemmen met de vaartocht. Als openwater zwemmer kent hij de risico’s van het zwemmen in open water en weet als geen ander hoe belangrijk een goede zwemvaardigheid is. Vanaf het Malieveld tot aan Madurodam zwemt Maarten van der Weijden mee, waarna hij de miniatuur reddingspost op Madurodam zal onthullen in samenwerking met de locoburgemeester van Madurodam.

Het startschot van de 100 jaar Reddingsbrigade Nederland vaartocht  zal zaterdagochtend 21 oktober om 08.30 uur worden gegeven door  Koen Breedveld, directeur Reddingsbrigade Nederland,  in de Seaport Marine IJmuiden ( Kennemerboulevard 540, IJmuiden ). Zondagmiddag rond 15.00 uur komen de deelnemers van de vaartocht aan bij Madurodam en zal aansluitend de miniatuur reddingspost worden onthuld te ere van het 100-jarig jubileum van Reddingsbrigade Nederland

Bron Reddingsbrigade NL
Meer Reddingbrigrade nieuws >>>>


20-10-2017
 
 
100 jaar Reddingsbrigade Nederland
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)