Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Reddingsbrigade
 

 

Reddingsbrigade deze zomer al 76 mensen gered

De lifeguards van de Reddingsbrigade hebben deze zomer, ondanks het niet al te mooie zomers weer, al 76 reddingen verricht. Afgelopen week kwam de Reddingsbrigade 290 keer in actie, waarbij in 34 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigend situatie. In totaal kwam de Reddingsbrigade deze zomer tot nu toe 1.432 keer in actie.

 Afgelopen week was er behoorlijk wat werk aan de winkel op en om het water voor de lifeguards van de Reddingsbrigade. Vooral langs de kust kwamen op verschillende plaatsen mensen in de problemen. Sterke (mui) stromingen zorgden ervoor dat 39 zwemmers door lifeguards in Callantsoog, Den Helder, St. Maartenszee, Domburg, Monster, Rockanje, Westerschouwen, Wijk aan Zee en Zandvoort uit het water moesten worden gehaald. 184 keer werd er Eerste Hulp verleend en verschillende keren werden zoekacties uitgevoerd naar zoekgeraakte kinderen. In Hellevoetsluis en Almere redden de lifeguards opvarenden van een aantal vaartuigen en op verschillende plaatsen kwamen watersporters o.a. door de harde wind en materiaalpech in de problemen.

 Nu de zomervakantie overal in volle gang is verwacht de Reddingsbrigade dat mensen het water regelmatig op zullen zoeken. Mocht u een dagje naar het strand gaan, dan heeft de Reddingsbrigade in onderstaande video nog een aantal tips om zo veilig mogelijk van een dagje op het strand te genieten.

De 290  hulpverleningen van de Reddingsbrigade in de afgelopen week nader gespecificeerd:
•21 keer kwamen de lifeguards in actie voor 39 zwemmers in de problemen
•49 keer werden opvarenden geholpen; waarvan 27 kitesurfers
•23 kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers;
•184 keer werd er Eerste Hulp verleend;
•8 keer stonden de vrijwilligers van de Reddingsbrigade klaar voor het verlenen van een dienst aan o.a. de collega’s van overige hulpdiensten;
•5 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.

In totaal was er bij 34 acties sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie.Auteur Reddingsbrigade NL
Meer Reddingbrigrade nieuws >>>>


02-08-2017
 
 
Reddingsbrigade
 
 
 
 


Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)