Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Reddingsbrigade ruim 700 keer in actie
 

 

Reddingsbrigade ruim 700 keer in actie

Levensbelangrijke tips!

De eerste week van de zomer sloot af met een zonovergoten weekend. Reddingsbrigades kwamen in totaal ruim 700 keer in actie om baders en zwemmers te helpen. Niet in alle gevallen is hulp van de reddingsbrigade verbonden aan hulpverlening op en in het water; in veel gevallen wist het publiek de reddingsbrigade te vinden voor EHBO of bij vermissing.

Aan 30 zwemmers werd hulp geboden, daarvan in 3 gevallen uit een levensbedreigende situatie. In alle drukte raakten 64 kinderen hun ouders of begeleiders kwijt. Daarvoor werd eveneens een beroep gedaan op de vrijwillige lifeguards aan de kust en bij binnenwater. Ook watersporters konden rekenen op hulp; afgelopen week ging het om 11 (kite)surfers en 5 schippers in nood.

Verdrinking 
Elk jaar verdrinken er mensen omdat ze onvoldoende hun eigen veiligheid in acht namen of omdat anderen hen niet goed in het oog hielden. Reddingsbrigade Nederland stelt zich daarom ten doel om doorlopend tips en adviezen te geven. Afgelopen week informeerde Reddingsbrigade Nederland via social media het Nederlandse publiek voor de risico's van zwemmen én springen (van bruggen en andere objecten) in vaarwegen; rivieren, kanalen en meren. In de zomermaanden is de kans op verdrinking groot; daarom deze poster met levensbelangrijke tips. De poster met tips is ook in het Duits, Pools en Arabisch beschikbaar.

Om de kans op verdrinking zo klein mogelijk te maken, benadrukt Reddingsbrigade Nederland de navolgende tips ter harte te nemen:

Zoek de reddingsbrigade!
Als je een plekje zoekt om af te koelen, kijk dan eerst waar de lifeguards van de reddingsbrigade toezicht houden en ga daar het water in.

Wees voorbereid op koud water!
Een meer of de zee is vaak veel kouder dan je denkt. Koud water kan je in levensgevaarlijke problemen brengen. Door kramp kan zwemmen onmogelijk worden.

Ga niet te ver!
Zwem altijd langs de kust, dan zwem je nooit te ver van het strand af. Wees niet overmoedig en zwem een meer niet over; in het midden van een meer is het water dieper en kouder.

Wees voorbereid op stroming!
Stroming in water kan heel sterk zijn. Zit je in een stroming; blijf kalm, zwem met de stroming mee en roep om hulp! Zwem er niet tegenin; je put jezelf alleen maar uit.

Ga nooit alleen!
Ga samen zwemmen, dan is er altijd iemand om je te helpen als er iets misgaat.

Hulpverleningscijfers van de reddingsbrigade in de afgelopen week nader gespecificeerd:

  • 717 hulpverleningsacties in totaal;
  • 30 keer kwamen lifeguards in actie voor zwemmers in problemen;
  • 16 keer werden opvarenden geholpen;  waarvan 11 (kite)surfers
  • 64 kinderen werden herenigd met ouders/begeleiders;
  • 584 keer werd Eerste Hulp verleend;
  • 21 keer stonden vrijwilligers  van de reddingsbrigade klaar voor het verlenen van een dienst aan onder meer collega’s van andere hulpdiensten;
  • 2 keer kwam de reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.

Auteur Reddingsbrigade NL
Meer Reddingbrigrade nieuws >>>>


01-07-2019
 
 
Reddingsbrigade ruim 700 keer in actie
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)